Nicuşor Dan poate depune jurământul de primar, Clotilde Armand mai aşteaptă

Share

După o lună de la alegerile locale, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, îşi poate intra în sfârşit în pâine, în timp ce Clotilde Armand mai aşteaptă, pare-se, o zi.

Alegerea lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei a fost validată definitiv. Curtea de Apel București a respins cele 52 de contestații depuse de foști sau actuali consilieri PSD.

Decizia Curții de Apel a fost luată pentru că apelurile au fost depuse mai târziu decât era termenul legal, informează Digi24.

Primarul ales al Capitalei anunța săptămâna trecută că preluarea mandatului său va mai întârzia cel puţin o săptămână, după ce au fost făcute 52 de apeluri în instanță. El o acuză pe Gabriela Firea, actualul primar, că și-a pus subordonații să semneze aceste contestații, fără ca ea însăși să semneze.

Dan a mai spus că cele 52 de contestații sunt copiate una după alta, inclusiv greșelile gramaticale. Dan spunea că cei care au depus apelurile sunt foști sau actuali consilieri PSD.

Ieri, Tribunalul Bucureşti a amânat pentru azi pronunţarea unei decizii privind validarea definitivă a mandatului de primar al Sectorului 1 al Capitalei, obţinut de Clotilde Armand, informează Agerpres.

Pe 15 octombrie, Clotilde Armand a primit o decizie favorabilă din partea Judecătoriei Sectorului 1, însă hotărârea instanţei a fost contestată de 125 de persoane, printre care se află şi primarul care a pierdut alegerile, Daniel Tudorache (PSD).

Luni, Tribunalul Bucureşti a analizat cele 125 de contestaţii, însă a amânat cu o zi pronunţarea unei decizii în acest caz.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, adică un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.

Daniel Tudorache a contestat acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce posturile de televiziune au difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroul Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

Share