home CORUPTIE, POLITICA Astăzi ar trebui ridicată imunitatea lui Nicu Bănicioiu

Astăzi ar trebui ridicată imunitatea lui Nicu Bănicioiu

Share

Îl mai ţineţi minte pe Nicu Bănicioiu, din vremurile când spunea că România poate să gestioneze situaţia arşilor din Clubul Colectiv?

Camera Deputaților are plen astăzi, iar de la ora 10.30 va fi făcută vacantarea și validarea pozițiilor rămase libere, după demisiile lui Costel Alexe, Lucian Stanciu Viziteu, Laurențiu Nistor și Nicolae Velcea, care au obținut noi funcții, la alegerile locale.

Deputații vor vota apoi, de la ora 11.00, asupra raportului de admitere a solicitării DNA, privind începerea urmăririi penale a lui Nicolae Bănicioiu, adoptat de Comisia juridică.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a validat anterior vacantarea locurilor deținute de către deputații Costel Alexe, Lucian Stanciu-Viziteu, Laurențiu Nistor și Nicolae Velcea, după ce aceștia au demisionat că urmare a obținerii unor funcții noi la alegerile locale.

Ministrul Mediului, liberalul Costel Alexe, a câștigat președinția Consiliului Județean Iași, la alegerile locale, iar deputatul USR Lucian Stanciu-Viziteu a câștigat mandatul de primar al Bacăului.

Social-democratul Laurențiu Nistor a câștigat președinția Consiliului Județean Hunedoara, iar deputatul PSD Nicolae Velcea a câștigat mandatul de primar al orașului Ștefănești, din Argeș.

DNA a cerut procurorului general al României sesizarea Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a unui deputat, la data faptelor fost ministru al Sănătății, pentru infracțiunile de trafic de influență și luare de mită, în formă continuată, informează Ziare.com.

Este vorba despre fostul ministru PSD al Guvernului Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu, deputat în Parlamentul României din anul 2004. În mai 2018, el s-a transferat în partidul Pro România, condus de Victor Ponta. Fostul ministru al Sănătății este acuzat că ar fi luat o șpagă de patru milioane de lei.

Comisia juridică a Camerei Deputaților a adoptat deja raportul de admitere pentru ridicarea imunității deputatului Nicolae Bănicioiu și încuviințarea solicitării DNA de începere a urmăririi penale.

Au fost 19 voturi “pentru”, 2 voturi “împotriva” și zero voturi nule. Liberalii au votat la vedere pentru ridicarea imunității lui Bănicioiu.

“Sunt niște minciuni. Poziția mea este foarte clară. Eu vreau să ajungem cât mai repede cu discuția pe fond. Până acum nu am fost audiat, nu înțeleg de ce nu am fost audiat. Mi-a spus doamna avocat și înțeleg din multe păreri juridice că puteam fi audiat de câte ori era nevoie. Nu mai candidez.

Să stea lumea liniștită. Vreau eu să lămurim practic chestiunea asta și văd cum e posibil totuși că în România denunțătorul să fie crezut absolut oricând, dar să rămână cu tot, să i se ofere protecție, imunitate și orice. Pot să-mi ia imunitatea și orice că oricum le-am dat-o eu”, a declarat Nicolae Bănicioiu, înaintea ședinței Comisiei juridice.

El a venit însoțit de avocata să Eliza Ene, care a explicat pe ce își bazează Parchetul dovezile.

“La acel moment Parchetul a considerat că nu sunt suficiente dovezi astfel încât să dea naștere unei urmăriri penale cu privire la domnul Bănicioiu. Motivele pentru care ne aflăm astăzi în față Comisiei juridice mie personal îmi sunt străine.

Din 2015 și până în prezent nu s-a făcut niciun act de urmărire penală în acest dosar. Nu există nicio dovadă directă sau indirectă care să-l implice pe domnul Bănicioiu în vreun fel. Denuntatorii nu l-au văzut, nu l-au cunoscut, n-au vorbit niciodată personal cu dansul”, a explicat Ene.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că liberalii vor vota la vedere, pentru ridicarea imunității parlamentare a deputatului Nicolae Bănicioiu, pentru care procurorii au solicitat încuviințarea începerii urmăririi penale.

Share