PSD, minciuni în moţiune: Orban ar fi băut whisky şi fumat trabuc în Guvern

Share

PSD nu se dezminte şi îndrugă minciună după minciună. Una dintre acestea este chiar în moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Orban.

Social-democraţii afirmă, în moţiunea de cenzură, că premierul Orban a fumat trabuc şi a băut whisky în clădirea Guvernului.

Însă în fotografia binecunoscută se vede cu totul altceva, PSD minte pentru a-i construi o imagine de chiabur/bogătaş cu trabuc lui Orban, observă Aktual24.

„O naţiune întreagă l-a văzut pe şeful Executivului, Ludovic Orban, fără mască, fără distanţare, fumând trabuc la un pahar de whisky, în clădirea Guvernului”, se afirmă în moţiunea de cenzură, care a fost citită în Parlament de Lucian Romaşcanu.

Sociologul Sebastian Lăzăroiu se arată stupefiat de minciuna pesediştilor.

„Mari mincinoşi! Ăştia de la PSD te mint cu poza în faţă. Deci amărâtul ăla de Orban fumează cel mult un Carpaţi puturos, nicidecum vreo havană (aia era în mâna lui Aurescu), şi bea o bere amăruie, de sete, nici pomeneală să fi fost whisky.

Cum naiba să votezi o moţiune care, şi când descrie o fotografie, amesteca personajele, mărcile, pileală, calitatea tutunului? Cum să fii complice la asemenea invenţie? ‘Natiune intreaga’, Marcele?

Care naţiune? Naţiunea orbilor din PSD. Anexaţi poza aia la textul moţiunii, nevăzătorilor!”, a scris Lăzăroiu, pe Facebook.

Premierul Ludovic Orban a declarat, după citirea moţiunii de cenzură în Parlament, de către senatorul PSD Lucian Romaşcanu, că aşa „o colecţie de minciuni, de date falsificate nu am văzut niciodată în 30 de ani”.

„Daţi-mi voie să spun câteva cuvinte despre această pseudo-motiune. Eu o asemenea moţiune de date falsificate, de minciuni gogonate nu am văzut în 30 de ani. Noi avem în România la data de 10 august mai mulţi cu 7.400 de angajaţi, faţă de 1 ianuarie, de debutul crizei. Minciună gogonată că a scăzut salariul net.

Depinde cum compari – dacă compari mere cu pere. Întotdeauna în luna decembrie se iau salarii mai mari, cu prime, etc. În România salariul mediu net e de 3,998 lei, în august, iar în iunie 2019 când era la putere PSD, an fără pandemie, cu creştere economică era 2.000 şi ceva de lei. Adică PNL a crescut cu 5% salariul mediu net”, a afirmat Ludovic Orban.

El a vorbit şi despre faptul că CCR a blocat Guvernul care nu a avut instrumentele necesare în gestionarea pandemiei, timp în care aproape 5.000 de romani infectaţi cu noul coronavirus s-au externat din spitale.

„A fost declarată neconstituţionala OUG care permitea izolarea şi carantinarea. Aici este vorba de minciună gogonată scrisă de aceşti indivizi care nu înţeleg nimic din ceea ce înseamnă comunicarea publică.

Orice se poate uita dată când s-a publicat în MO şi dată când a intrat în vigoare legii carantinei şi izolării. E o distanţă de 20 de zile. Noi nu am avut posibilitatea, din cauza deciziei CCR, a judecătorilor puşi de PSD în frunte cu Dorneanu, noi nu am avut instrumentele necesare.

E vorba de aproximativ 5.000 de români infectaţi în perioada respectivă. Să treci o asemenea minciună în moţiunea de cenzură…”, a completat Orban.

Şeful Executivului a adăugat că ar trebui să le fie ruşine baronilor PSD şi social-democraţilor, care susţin în textul moţiunii că Guvernul nu a luat măsuri privind sistemul de irigaţii din România.

„Nu le e ruşine baronilor PSD să scrie aşa ceva într-o moţiune de cenzură că am luat banii de la POIM pe apă şi canal? În condiţiile în care ei nu au asigurat finanţarea, nu au fost în stare să semneze contractele de finanţare, societăţile care sunt sub controlul baronilor PSD care încă conduc judeţele.

E o minciună gogonată de la cap la coadă, iar ideea de a depune moţiune în situaţia în care se afla România este o iresponsabilitate. Cum să laşi România fără Guvern când trebuie să pregătim deschiderea anului şcolar, când trebuie să semnăm acordul cu UE privitor la bugetul pe 2021-2027.

Să depui o moţiune de cenzură cu aproximativ 3 luni de zile înaintea parlamentarilor arata aventurism politic, arată că acest partid nu a învăţat nimic şi că nu face altceva decât să săvârşească acte politicianiste. Atunci când voi avea posibilitatea la dezbaterea moţiunii să prezint toate datele, atunci lumea va vedea că este o minciună cap-coadă”, a mai spus Ludovic Orban.

Premierul a reiterat că PSD doar a scos pe bandă rulantă din Parlament legi nesustenabile din punct de vedere financiar.

„În perioada asta nu au făcut decât să voteze banda rulantă legi care au generat noi şi noi probleme, dificultăţi pentru România. Să spui că nu am făcut noi nimic pentru secetă. Păi da ei se plimbau ca Voda prin lobodta.

Au făcut tot felul de canale pe care nu curgea apă, în timp ce noi am asigurat irigare a sute de mii de hectare. Acum vom asigura resursele financiare pentru a putea plăti despăgubiri fermierilor afectaţi de secetă”, a conchis Orban.

Share