Orban: „Cine a scris moţiunea de cenzură a băut apă după Dăncilă”

Share

Premierul Ludovic Orban este ironic şi duce în derizoriu argumentele înşiruite de PSD, în moţiunea de cenzură, făcând trimitere la gândirea complexă a Vioricăi Dăncilă.

Premierul Ludovic Orban a declarat că astăzi va depune la Curtea Constituţională o sesizare sub forma unui conflict juridic de natură constituţională, între Guvern şi Parlament, legat de decizia grupului parlamentar PSD de a depune moţiune de cenzură în vacanţa parlamentară.

„Da, în cursul zilei de mâine vom depune această sesizare”, a declarat Orban, la Realitatea Plus. El a afirmat că moţiunea de cenzură depusă de PSD pare să fie fost scrisă de fostul premier al României, social-democrata Viorica Dăncilă.

„Această moţiune parcă a fost scrisă de Dăncilă. Mie aşa mi s-a părut sau de cineva care a băut apă după Dăncilă. Indiferent cine a scris este rupt complet de realitate, probabil trăieşte într-o lume paralelă. Se vorbeşte de scăderea salariului mediu net. Salariu mediu net se calculează lună la lună – iunie 2020 la iunie 2019″, a mai spus Orban, care a precizat că în iunie 2020, în condiţiile unei căderi economice de 10,5% pe trimestrul II, salariul mediu net a fost cu 5% mai mare faţă de anul trecut.

Premierul a criticat atitudinea PSD, apreciind că de la începutul epidemiei social-democrații au dat dovadă de iresponsabilitate.

„Conduita PSD de la începutul epidemiei a fost una iresponsabilă. PSD a boicotat toate măsurile pe care le-au luat Guvernul și autorităţile sanitare. Luările de poziţie ale PSD au fost foarte clare, de bagatelizare a riscului, de ignorare a măsurilor de protecţie sanitară care au fost impuse de autorităţi. (…) De exemplu, au refuzat să pună pe ordinea de zi propunerea noastră de revocare din funcţie a Avocatului Poporului – avocatul PSD – Renate Weber”, a mai comentat Orban.

Share