Adrian Bucur (Metropola TV), interviu lingău cu patroana Gabriela Firea

Share

Adrian Bucur era acum opt luni la Realitatea TV. Acum este la Cacaina TV Metropola TV, post de televiziune patronat de Florentin Pandele, soţul Gabrielei Firea, şi avându-l director pe fostul jurnalist Alex Căutiş.

În această calitate, Bucur i-a luat un interviu scârbos soţiei patronului, care conţine fragmente faţă de care discuţia dintre Anca Alexandrescu şi puşcăriaşul Dragnea Liviu pare mama jurnalismului.

Pentru cine nu pricepe cât de mare e cacaina aceasta şi ce înseamnă magnetul de bani: un alt fost jurnalist, Eduard Pastia, trecut pe la Antena şi Realitatea TV, e şi el pe acelaşi canal de dejecţii. Pastia îl lansează pe Bucur. Cul.

Mai jos, dacă cititorul nu rezistă altfel, îl sfătuim să lingă o lămâie sau să ia un emetiral. Face bine la starea de greaţă. Transcript. S-a străduit să suporte Libertatea:

Adrian Bucur: Începem cu invitatul-surpriză din această seară, primarul general actual al Capitalei, doamna Gabriela Firea. Bună seara și bine ați venit în casă nouă! Gabriela Firea: Bună seara, dumneavoastră și telespectatorilor. Vă felicit pentru debut, sunt convinsă că sunteți un post de televiziune de succes.

Noi așteptăm de mult timp o stație care să fie dedicată bucureștenilor, ilfovenilor, precum și cetățenilor care locuiesc în țară în zone metropolitane, pentru că am înțeles că doriți să vă extindeți. (…)

E un drum lung la care ne-am încumetat, noi și echipa. Pe de altă parte, toată lumea știe, vă cunoaște de o viață, sunteți om de televiziune, nu vă sunt deloc străine lucrurile astea. (…)

Adrian Bucur: Să vorbim un pic despre peisajul mediatic, pentru că e nevoie ca informația să fie corectă și să ajungă la toți oamenii. –Într-adevăr, este nevoie și de traducerea informațiilor în dezbateri, analize, talk-show-uri, dar și de informația brută, curată. (…)

Gabriela Firea: Am văzut că asta faceți și mă bucur, sunt absolut convinsă că cei peste 4 milioane de cetățeni ai metropolei București-Ilfov vor fi telespectatori…

Adrian Bucur: Vor fi telespectatori…

Gabriela Firea: …fideli, vor dori să privească și către posturile de televiziune naționale, dar vor fi direct interesați și de viața lor de zi cu zi, pentru că, până la urmă, ce este mai aproape de noi, nu? Este metropola, orașul nostru, județul Ilfov și este normal să caute informații care le marchează viața direct. Aveți o misiune nobilă și vă felicit.

Adrian Bucur: Ieri după-amiază, v-ați lansat candidatura și ați înscris lista pentru CGMB. Nume sonore – Petre, Roman, Mitică Dragomir, actori…

Gabriela Firea: M-am gândit că trebuie să fie oameni care iubesc Bucureștiul, iubesc zona metropolitană, județul Ilfov, nu oameni care vor să se agațe de o funcție pentru a se îmbogăți, pentru a-și face un nume.

Nu vor veni să facă avere, pentru că sunt oameni realizați în plan profesional, sunt oameni îndrăgiți de toți românii și m-am bucurat că au fost de acord să vină cu mine și să candideze pe lista CGMB. Ați vorbit despre fostul prim-ministru Petre Roman – nu cred că i se poate reproșa că nu iubește țara, Bucureștiul…

Adrian Bucur: Iertați-mi digresiunea, spune că este get-beget bucureștean…

Gabriela Firea: Este un om care a pus umărul la România de după Revoluție, un profesor, un cadru didactic, un vorbitor perfect de limbi străine, foarte bine apreciat în Franța, în Spania. E un român cu care ne mândrim.

Adrian Bucur: …și are și priză la public, doamna Firea!

Gabriela Firea: Are și priză la public.

Adrian Bucur: Și nu e singurul! Elementul notorietății, iată, a contat în a întocmi lista aceasta. Elisabeta Lipă, un sportiv-fanion al României!

Gabriela Firea: E adevărat, am spus azi că în administrație este ca în sport: îți trebuie fair-play, mult antrenament, foarte multă muncă și performanță!(…) Și acasă am un om care iubește foarte mult sportul, face sport și a promovat sportul, mă refer la soțul meu. (…) De asemenea, vreau să îi mulțumesc actriței Monica Davidescu…

Adrian Bucur: Diafană prezență! Ați ales și un actor cu notorietate și asta vorbește despre ce ați făcut în trecut pentru teatrele bucureștene și pentru cultura din Capitală! 

Gabriela Firea: … și, mai ales, am vrut foarte mult să dau un semnal că în continuare sunt un om care apreciază foarte mult ce se întâmplă în mediul cultural din Capitală.

Adrian Bucur: Doamna Firea, au trecut câteva ore de când v-ați înscris în cursa pentru Primăria Generală. Vă așteptați la atacuri? Și dacă da, cum le veți gestiona?

Gabriela Firea: Categoric, da, pentru că, dacă vă aduceți aminte, imediat după Revelion, din ianuarie, au apărut tot felul de atacuri și s-au dovedit nefondate, și nu pentru că spun eu, ci pentru că adevărul a ieșit la lumină. (…)

Trebuie tot timpul să ai grijă să te aperi și nu cred că e normal, pentru că se consumă foarte multă energie. (…) Este declanșată și o campanie negativă, o campanie murdară pe care o întrețin contracandidații noștri.

Eu vă știu de mult din presă și eu vă știu că aplicați sloganul ăsta al fair-play-ului și în viața reală, între colegii de breaslă. Acum, în politică este mai greu… Dar haideți să vedem de unde ar veni atacurile astea și ce interese ar avea…

… ne oprim aici. Avem şi noi limitele noastre de suportabilitate.

Share