home CORUPTIE, POLITICA PSD amână Legea carantinei. Vrea o consultare publică…

PSD amână Legea carantinei. Vrea o consultare publică…

Share

Ciolacu a anunţat că este nevoie şi de consultare publică în ceea ce priveşte Legea carantinei. O consultare publică a avut loc insă deja, înainte ca legea să fie adoptată, în Camera Deputaţilor.

”Am vorbit chiar şi acum cu domnul Robert Cazanciuc, care urmează să iasă să spună care sunt deciziile şi ce urmează să fie modificat la lege. Raportul legii nu o să fie votat în comisie până nu o să fie pus în consultare publică. Nu putem da o lege fără consultare.

Preşedintele Iohannis e incapabil să vadă adevărul şi realitatea. Guvernul său a făcut un proiect de lege abuziv şi dictatorial”, a declarat Ciolacu, la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că PSD tergiversează legea carantinarii şi izolării şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile pe acest act normativ.

„Sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. (…) PSD tergiversează această discuţie”, a spus şeful statului.

El a subliniat că este nevoie urgentă de această lege şi a făcut apel la parlamentari să finalizeze discuţiile. „Altfel, veţi fi moralmente răspunzători de moartea a zeci sau poate a sute de romani”, a afirmat Iohannis. Potrivit şefului statului, această tergiversare a legii privează Executivul de un instrument foarte important.

„Putem să constatăm că PSD-ul tergiversează această discuţie şi trebuie să recunosc că şi pe mine mă surprinde acest cinism exagerat de care dă dovadă PSD-ul tergiversând adoptarea acestei legi şi, în acest fel, ce se întâmplă de fapt este că PSD-ul privează Guvernul de un instrument foarte important, absolut necesar în combaterea acestei epidemii, privează Guvernul de acest instrument care reglementează izolarea şi carantina”, a susţinut el.

Preşedintele a calificat această atitudine drept intolerabilă.

„Vă spun drept, este extrem de trist, este şocant, fiindcă aceasta tergiversare prin care PSD-ul probabil vrea să pară important sau interesant poate să coste viaţa a zeci, Doamne, fereşte, poate chiar a sute de romani. Reiau apelul meu către Parlament- finalizaţi discuţiile, aprobaţi o formă bună pentru această lege. Altfel, veţi fi moralmente răspunzători de moartea poate a zeci sau chiar a sute de romani. Acest comportament, aceasta tergiversare este intolerabilă”, a adăugat şeful statului.

În opinia sa, în dezbaterea legislaţiei privind carantinarea aşi izolarea, „PSD a venit cu argumente care pur şi simplu sunt false”. „Zicea că trebuie să vină Guvernul mai repede cu această lege, or Guvernul nu avea cum să vină cu această lege până când nu s-au publicat argumentele CCR. PSD reclamă ca această lege nu este bine făcută. Păi raţiunea unei dezbateri parlamentare este tocmai de a găsi cea mai bună formă de lege”, a explicat el.

Iohannis a subliniat că pandemia COVID-19 este cea mai gravă criza sanitară din ultimul secol.

„De 100 de ani încoace nu a mai existat o boală cu un impact atât de profund, un impact care se resimte în viaţa fiecăruia, a naţiunilor, care se resimte foarte puternic în economiile naţionale. Din păcate şi în România efectele acestei pandemii devin din ce în ce mai vizibile. Astăzi, din nefericire avem iarăşi 637 de cazuri noi, iar 30 de romani au murit din cauza acestei boli”, a menţionat el.

Potrivit preşedintelui, „este greu de imaginat cum pot fi unii care umblă pe la televizor şi pe stradă şi spun că nu este niciun pericol, că putem să ne relaxăm, că de fapt boala aceasta este una uşoară, ba alţii adepţii chiar unor teorii conspiraţioniste spun că nici nu există boală”.

„Această boală, din păcate, există, este o boală grea şi cu un impact devastator asupra lumii, dar şi asupra României, din păcate”, a transmis şeful statului, care a adăugat că este foarte greu de luptat cu COVID-16 şi nu este momentul unor dispute politice.

„De aceea, vă spun drept că sunt siderat de felul în care PSD a reacţionat şi reacţionează în Parlament acum când este în discuţie o lege foarte importantă, legea care reglementează izolarea persoanelor bolnave şi carantinarea persoanelor. Este o lege care a fost introdusă În Parlament în regim de urgenţă şi toată lumea pe bună dreptate s-a aşteptat să fie discutată în regim de urgenţă fiindcă este nevoie de ea, este urgenţa nevoie de această lege”, a spus Klaus Iohannis.

Share