PSD a început propaganda contra economiei de energie. Tudose: “Nu se poate aşa ceva!”

Share

Mihai Tudose, reacţionar, despre economia la gaze și energie: ”Am împuşcat noi, poporul român, doi oameni, în ziua de Crăciun, fiindcă au ţinut poporul în frig şi foame, ca să o luăm de la capăt?”.

Recent, semnalul pe acest subiect de propagandă a fost dat de liderul PSD, Marcel Ciolacu. Ne-am exprimat aici:

Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat la emisiunea Insider Politic, moderată de jurnalistul Sebastian Zachmann, la Prima TV, că românii nu au împuşcat ”doi oameni în ziua de Crăciun pentru că au ţinut poporul în frig şi foame” (făcând referire la fostul cuplu prezidențial comunist, Elena și Nicolae Ceaușescu, n.red.), ca acum să o ia de la capăt cu restricţiile la energie, precizând că ţara noastră poate duce pe picioarele ei fără probleme această iarnă.

Mihai Tudose a fost întrebat dacă este de acord ca românii să facă economie la energie electrică.

“Partea de economie energetică, de eficienţă energetică, este binevenită din toate punctele de vedere. Au fost blocurile făcute pe vremea aia înainte de 90, aţi văzut ce înseamnă anvelopare, la asta se referă până la urmă.

Nu fac economie dacă sting un bec sau dacă dau centrala la 19 grade, în condiţiile în care eu pierd foarte multă energie, prin pereţi, prin geamuri, la clădirile publice, la locuinţele persoanelor.

Sunt proiecte şi programe europene, sunt bani europeni, facem anvelopare, eficienţă energetică, ca să vorbim în limbaj de Bruxelles. Asta e în regulă.

Şi atunci, cu eficienţă energetică, câştigi 15- 20 – 30%, în anumite cazuri, reduci consumul ceea ce uşurează şi povara financiară pe consumator, că plăteşte mai puţin, devine mai eficient.

Lucrurile au evoluat, au alt randament, acea eficientizare energetică dusă până la capăt. Dar ideea asta de a economisi, de a sta pe întuneric, de a sta în frig, nu sunt de acord”, a afirmat Mihai Tudose, la emisiunea Insider Politic.

El a mai fost întrebat dacă România poate reveni la perioada comunistă, în care era frig în locuinţe, iar lumina era oprită mai multe ore pe zi. Întrebare de tip “minge ridicată la fileu”, jurnalist aservit.

“Nu se poate aşa ceva. Am împuşcat noi, poporul român, doi oameni în ziua de Crăciun, fiindcă au ţinut poporul în frig şi foame, ca să o luăm de la capăt? Şi nu se poate aşa ceva”, a explicat Mihai Tudose.

Din câte ştim noi, Ceauşescu şi soţia lui au fost împuşcaţi nu de poporul român, ci executaţi de nişte inşi care făceau parte dintr-un grup cu acoperire informativă moscovită. Iar românii au ieşit în stradă strigând “Jos comunismul!”, nu “Ne e foame!” şi “Vrem căldură!”.

El susţine că România nu poate ajunge în această situaţie, fără să îşi dorească, şi a precizat pe ce se bazează:

“Pe resursele României. Deci România poate să o ducă pe picioarele ei fără probleme această iarnă. Dacă nişte oameni nu închideau capacităţi de producţie, jucam acum într-o piaţă, în condiţiile în care producţia de energie din România este controlată, deţinută sau controlată majoritar de stat în proporţie de 80 -85%”, a menţionat Tudose.

El a mai fost întrebat dacă face economie la energie.

“Nu fac economii, nu fac risipă. Nu mă întrebaţi dacă fac economie la apă când spăl vasele. Fac nemaipomenit că nu le spăl eu. (…) Ideea de a face partea asta de risipă, lux sau cum spun românii, <<pă lux şi bogăţie>>, mi-am pus 200 de becuri în curte, cu reflectoare pe casă, îmi pun şi ghirlande şi las toată noaptea lumina aprinsă, ca să vadă lumea că sunt şmecher. Dacă eşti şmecher, plăteşte-o. Şi atunci sunt de acord cu chestia asta. Până la 255, până la 300 de megawaţi e subvenţionat, îţi pui luminiţe în curte şi stroboscoape pe acoperiş, te rog frumos, plăteşte-o”, a transmis Tudose.

Share