Protest contra exploatării de la Roşia Montană la Universitate

Share

Peste 2.000 de manifestanţi scandează în acest moment la Piaţa Universităţíi de peste două ore contra proiectului exploatării aurifere de la Roşia Montană.

Ei au blocat acum carosabilul, după ce au adresat un protest europarlamentarului liberal Renate Webber.

Manifestanţii s-au adunat în jurul orei 17.00 la fântâna din Piaţa “21 Decembrie 1989”, de lângă Universitate, supranumită în primăvara anului 1990, în timpul marii manifestaţii anticomuniste din Piața Universității, “La Paraziţi”.

Protestatarii, printre care se află şi controversatul parlamentar ecologist Remus Cernea, arborează pancarte cu mesaje contra proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, flutură steaguri ale României şi scandează.

Printre ei s-a aflat şi deputatul PDL Theodor Paleologu, care a spus că se va opune proiectului la votul din Parlament.

Proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană a fost aprobat în şedinţa de marţi a Guvernului şi va fi transmis Parlamentului spre adoptare.

Ironia face că, ulterior aprobării proiectului de lege de către Guvern şeful Guvernului, Victor Ponta, s-a pronunţat explicit contra proiectului şi a anunţat că, în calitate de parlamentar, va vota contra proiectului.

Share