Propaganda Kremlinului îl ridică-n slăvi pe Andrei Marga

Share

Presă de propagandă a Kremlinului a profitat de declarațiile lui Andrei Marga, fost ministru de Externe din Guvernul Ponta.

Cotidianul Pravda deschidea pagina, cu un articol intitulat „Ungaria și Polonia sunt aproape gata să împartă Ucraina cu România și Federația Rusă”, în care afirmațiile controversate ale lui Marga sunt preluate pe larg.

„Marga a declarat în mod explicit (referindu-se la faptul că proprietatea reală a acestor terenuri este un fapt istoric) că:

Ungaria ar trebui să retragă Transcarpatia,
Polonia – Galiția,
România – Bucovina.
Rusia – tot sudul Ucrainei”, scrie Pravda.

Pentru a-și susține afirmațiile, Pravda citează și un ziar spaniol de mică circulație, care se declara deschis împotriva capitalismului și a neoliberalismului – Rebelion.org, și care susține că Ucraina va plăti pentru ajutorul acordat de Washington cu teritorii.

Potrivit acestui ziar, Kievul a acumulat datorii exorbitante și va primi cu siguranță zeci de baze militare pe rămășițele teritoriului său, supunându-se Occidentului.

„De fapt, astăzi, Statele Unite se folosesc de Ucraina pentru a-și dezvolta propriul complex militar-industrial”.

Pe baza acestor materiale, Pravda concluzionează că România, Ungaria, Polonia sunt deja pregătite să smulgă teritorii din Ucraina.

„Politologul Marat Bashirov a prezis mișcarea țărilor din Europa de Est spre dreptatea istorică, în urmă cu patru luni. Cuvintele lui Marga confirmă faptul că divizarea Ucraine se apropie”, susține Pravda.

Ce mai scrie cotidianul rusesc:

„Astfel de declarații indică faptul că mulți din Europa s-au împăcat deja cu dezmembrarea inevitabilă a Ucrainei – în prezent, UE este mai preocupată de problemele legate de electricitate, încălzire, precum și de funcționarea companiilor – de la magazinele mici, la întreprinderile uriașe.

Autoritățile din Polonia și Ungaria așteaptă undă verde și acordul partenerilor lor din UE și din Alianța Nord-Atlantică – fiind pregătite să ia pentru ele însele bucăți din fosta Ucraina.

Într-un fel sau altul, Ucraina va pierde o parte din teritoriul său, plătind nu doar cu baze militare, ci și cu terenuri agricole, păduri și ulei de floarea-soarelui”.

Ambasada Kievului la București a denunțat declarațiile inacceptabile din partea unui fost ministru de Externe, care „pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional”.

„Regretăm că fostul ministru Andrei Marga, al unui stat european și democratic, face declarații care pun sub semnul întrebării principiile de bază ale dreptului internațional, în special inviolabilitatea frontierelor.

Asigurarea respectului deplin pentru aceste principii este baza securității și stabilității pe continent. Asemenea declarații sunt inacceptabile în nici o circumstanță.

Acestea reprezintă o abatere deosebit de flagrantă, într-un moment în care Ucraina își apără eroic independența sa și securitatea întregii Europe”, potrivit unei postări, pe pagina de Facebook a Ambasadei.

Share