Pronosticul lui Băsescu pentru scrutinul de duminică: 53 la 47 în favoarea sa (Mediafax)

Share

Traian Băsescu a declarat luni seară la OTV că pronosticul său pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de duminică este de 53% din voturi în favoarea sa şi 47% pentru candidatul PSD basescu11 pMircea Geoană.

Răspunzând unei întrebări în legătură cu pronosticul său pentru scrutinul de duminica, Băsescu a răspuns: “Va fi 53 la 47 pentru mine”.

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc în 22 noiembrie, Traian Băsescu a obţinut 32,44%, iar Mircea Geoană 31,15%, în condiţiile unei prezenţe la vot de 54,37%.

Băsescu: Caseta a fost falsificată în străinătate, aici le-a fost frică să nu se afle (Mediafax)

Preşedintele a declarat că imaginile în care apare lovind un copil au fost falsificate în străinătate, întrucât cei care au făcut acest lucru s-au temut să nu se afle.

“Caseta a fost falsificată în străinătate. Aici le era frică să nu se afle. A fost un trucaj destul de reuşit”, a afirmat Traian Băsescu.

El a mai spus, referindu-se la faptul că s-a adresat Institutului Naţional de Expertiză Criminalistică (INEC) pentru a analiza caseta de la mitingul din 2004, că speră să primească rezultatele în doua-trei zile.

Băsescu îl invită pe Geoană la confruntări şi întreabă: Vanghelie la Interne, Năstase la Justiţie? (Mediafax)

Băsescu si-a reluat invitaţia adresată lui Mircea Geoană de a participa la mai multe confruntări, acuzându-l pe acesta că evită dezbaterile şi întrebându-l public dacă îi va desemna, ca preşedinte, pe Marian Vanghelie şi Adrian Năstase la Interne şi, respectiv, Justiţie.

Sunt pregătit în orice clipă pentru o dezbatere a problemelor României şi a soluţiilor noastre pentru viitor. Regret că domnul Mircea Geoană are nevoie de timp să înveţe să recite o poezie pe care i-o bagă în cap specialiştii, pentru că dânsul nu are foarte multe linii comune cu nevoile şi cu priorităţile acestei ţări şi a acestui popor.

El vrea să-şi recite o poezie, pe care s-o înveţe pe de rost, într-o singură emisiune, iar românii să ia de bună poezia. Nu vrea să se descopere capacitatea de a gândi a candidaţilor, capacitatea de a găsi ei înşişi soluţii.

Cred că domnul Geoană are oarecare motive să fugă de o astfel de dezbatere, la fel fugea şi când am candidat împreună la alegerile pentru Primăria Capitalei, în 2004. Era singurul care nu venea la confruntări”, a spus Băsescu.

El l-a întrebat public pe Mircea Geoană dacă, în eventualitatea în care va câştiga alegerile prezidenţiale, îl va desemna pe Marian Vanghelie ministru de Interne “cu responsabilităţi majore pentru dezordinea din ţară” sau dacă Adrian Năstase va fi ministru de Justiţie.

Ar trebui să răspundă cât de rapid va pune în aplicare votul popular din 22 noiembrie, cu privire la Parlamentul unicameral şi la reducerea numărului de parlamentari”, a mai spus Băsescu.

El a mai apreciat că Mircea Geoană propune o “Românie a lor, a rechinilor, nu o Românie a românilor”.

Eu sunt cel care, în mod onest, am ţinut România pentru români şi sunt cel care va ţine România pentru români şi în următorul mandat. România a fost adusă, din interesele lui Mircea Geoană, într-o criză politică.

(…) A făcut această ticăloşie pe care nimeni nu a făcut-o în cei 20 de ani de la Revoluţie. A făcut-o doar pentru a avea suportul să spună că el poate aduce liniştea, stabilitate”, a mai spus Traian Băsescu.

Share