Procurorii DIICOT vor clasa dosarul contra Libertatea şi Newsweek

Share

Până şi la DIICOT există limite ale suportabilităţii, adică să acuzi nişte jurnalişti că-şi fac meseria profesionist… totuşi…

Procurorii DIICOT vor clasa dosarul contra jurnaliștilor de la Newsweek și Libertatea, susțin surse judiciare, citate de Newsweek.

Primarul Daniel Băluță de la Sectorul 4 a inventat acuzații aiuristice împotriva unor jurnaliști ai Newsweek România și Libertatea, le-a pus într-o plângere penală către DIICOT și a declanșat un linșaj mediatic prin publicații ca Gândul și Cancan, patronate de un penal.

În plus, “procurorul care instrumentează plângerea primarului Daniel Băluță împotriva jurnaliștilor de la Libertatea și Newsweek este conectat prin partenera sa de viață la un om-cheie din aparatul lui Băluță”, a dezvăluit RISE Project, care a publicat și documente care probează legătura. Anchetatorul DIICOT se numește Ionuț Edi Oprea, iar partenera sa este avocata Simona Mihaela Oprea.

Potrivit jurnaliștilor de la RISE Project, conducerea DIICOT a sesizat Inspecția Judiciară, pentru a verifica dacă procurorul Edi Oprea, care instrumentează dosarul jurnaliștilor de la Libertatea și Newsweek, se află în stare de incompatibilitate.

Share