home CORUPTIE, POLITICA Pro România: Moţiunea de cenzură a PSD va eşua umilitor

Pro România: Moţiunea de cenzură a PSD va eşua umilitor

Share

Oare ce mai negociază acum, în subterana politicii, Pro România? Deputatul Cătălin Nechifor, vicepreşedinte al Pro România, este cel care a ieşit cu declaraţii.

El anunţă că liderii PSD nu au nici o şansă să-şi treacă moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. El spune că mai mult de 80 de parlamentari PSD vor trăda.

„La votul pe moţiunea de cenzură, dacă o vor depune, e posibil ca în loc de 233 de voturi să găsească vreo 150, şi restul biluţe din gumă de mestecat sau paracetamol”, afirmă Nechifor, un fost pesedist.

El arată că peste 100 de parlamentari PSD nu vor fi realeşi, dată fiind scăderea dramatică a PSD, astfel încât aceştia încearcă să-şi aranjeze alte posturi cu ajutorul traseistilor PSD care au ajuns în PNL.

„Marcel Ciolacu, liderul PSD anunţa de vreo 4 luni că e pregătit să depună moţiune de cenzură la adresa cabinetului Orban, asta în condiţiile în care acum 6 luni i-a votat cu sârguinţă pe liberali, pentru interesul naţional, taman atunci când peneliştii au lipsit pe capete de la votarea propriului lor cabinet, fiind carevasăzică în izolare de Covid.

Caragiale n-ar fi avut nici o şansă de afirmare literară acum, viaţa bate filmul ceva de speriat şi comportamentul celor care conduc PSD e strict legat de interesul lor personal, de a fi aleşi în structurile lor de conducere şi nu are nici în clin, nici în mânecă cu pandemia, criză economică, şomajul galopant sau deschiderea anului şcolar.

Problemă majoră a lui Marcel Ciolacu şi a PSD-ului este ‘armetica’ cum ar spune secretarul lor general, Paul Stănescu. Nu cred că sunt chiar atât de interesaţi să se numere acum şi în Parlament, în prag de alegeri locale, taman când le pleacă pe capete primari la liberali. În Suceava sunt vreo 12 după ştiinţa mea.

Într-adevăr, e greu să-ţi numeri acum şi senatorii şi deputaţii, când în 2016 ai luat 46% şi acum în 2020 vei lua maxim 27%. Practic vreo 100 de aleşi nu-şi vor mai regăsi numele în mandatul parlamentar următor şi dau tot exemplu Suceava, unde din 8 parlamentari vor rămâne cu maxim 4, din care unul, locul 2 la deputaţi, e deja arvunit la un alt partid.

Aşadar, la votul pe moţiunea de cenzură, dacă o vor depune, e posibil ca în loc de 233 de voturi să găsească vreo 150, şi restul biluţe din guma de mestecat sau paracetamol. Sau mai bine nu o mai depun şi fac din nou razgandeala deja proverbiala că nu votează starea de urgenţă dar până la urmă au votat, că nu votează legea carantinei, dar au mai modificat pe ici pe colo şi şi-au dat într-un final votul”, a scris Nechifor pe Facebook.

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a prezentat duminică, într-o conferinţă de presă, cartea neagră a guvernării liberale, arătând că documentul va sta la baza moţiunii de cenzură anunţate de PSD împotriva Executivului condus de Ludovic Orban.

„Guvernul PNL a scăpat total situaţia de sub control. Datele ultimelor săptămâni arată că au eşuat în gestionarea pandemiei. Numărul cazurilor confirmate a crescut într-un ritm alarmant. Au eşuat în relansarea economiei – planul de relansare economică a rămas tot la stadiul de proiect, nimic concret.

Au eşuat în îndeplinirea promisiunilor făcute faţă de romani. Dublarea alocaţiilor – nu, probabil în scurt timp nici mărirea pensiilor. Sunt rezultatele unei guvernări interesate doar de alegeri şi de câştig rapid pentru clientela de partid.

Cu o ipocrizie, un cinism fără margini, stimabililor liberali, aţi transformat ameninţarea COVID care zguduie o lume întreagă în oportunităţi de afaceri pentru băieţii deştepţi ai PNL, fără jenă, fără emoţie. Avem o ţară în derivă, condusă de un guvern cu zero credibilitate şi mai ales cu zero rezultate.

E clar că România nu mai poate continua aşa. PSD nu va permite că România să se prăbuşească sub povara incompetenţei şi a cleptocraţiei liberale. Am anunţat deja intenţia PSD de a depune moţiune de cenzură împotriva acestui guvern. Astăzi facem primul pas şi prezentăm cartea neagră a guvernării liberale – suma motivelor pentru care Guvernul PNL trebuie să plece”, a spus Cazanciuc.

El a menţionat că documentul elaborat de specialiştii PSD din departamentele partidului, parlamentari şi europarlamentari va sta la baza moţiunii de cenzură, prezentând cronologic momentele-cheie în combaterea epidemiei „ratate” de Guvernul Orban, precum şi măsurile, pe fiecare domeniu în parte, care ar fi trebuit luate.

„Oricât ar încerca liberalii să arunce vina pe alţii – pe noi, pe CCR, pe marţieni, pe oricine altcineva – realitatea este una simplă şi extrem de clară: Guvernul girat de preşedintele României a minimizat pericolul pentru că doreau cu orice preţ alegeri anticipate”, a susţinut social-democratul.

Share