Dosarul 10 august merge mai departe. Sindile şi Cucoş nu au reuşit blocarea

Share

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins o cerere de recuzare a unui judecătorului Ruxandra Grecu, în cauza vizând redeschiderea urmăririi penale în Dosarul 10 august.

Solicitarea fusese făcută de foştii şefi din Jandarmerie, Sebastian Cucoş şi Ionuţ Sindile. Procesul continuă. Reprezentanţii Curţii de Apel Bucureşti au anunţat că instanţa s-a pronunţat asupra unei cereri de recuzare depusă de Sebastian Cucoş şi Ionuţ Sindile.

”În temeiul art.68 alin(2) şi (5) rap. la art.67 Cod procedură penală respinge cererea de recuzare a judecătorului Ruxandra Grecu de a participa în cauza având ca obiect confirmarea redeschiderii urmăririi penale, în dosarul nr. 4102/2/2020, cerere formulată de inculpaţii Cucoş Gheorghe – Sebastian şi Sindile Ionuţ-Cătălin, prin apărătorii aleşi”, au transmis aceştia.

Decizia este definitivă. Procesul continuă în ceea ce priveşte redeschiderea urmăririi penale.

Pe de altă parte, Curtea de Apel Bucureşti a declinat competenţa de soluţionare a cauzei, privind redeschiderea urmăririi penale în Dosarul 10 august, către Tribunalul Bucureşti.

”Admite excepţia necompetenţei materiale a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia I Penală – judecător de cameră preliminară. Declină competenţa de soluţionare a cererii de confirmare a redeschiderii urmăririi penale, dispuse prin ordonanţa nr.111/II-2/2020 din 04.08.2020 a procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în favoarea Tribunalului Bucureşti – judecător de cameră preliminară”, se arată în decizia Curţii de Apel Bucureşti, informează News.ro.

Share