home POLITICA Principesa Margareta vrea acum să fie regina României

Principesa Margareta vrea acum să fie regina României

Share

Alianța Naționalǎ pentru Restaurarea Monarhiei, o organizaţie apropiată de Principesa Margareta, prezintă paşii. Sub o aparentă revenire la monarhia constituţională, ANRM face altceva.

PSDragnea scarpină pe spate Casa Regală a lui Duda şi Margareta

Prezintă paşii spre revenirea la monarhia constituţională, cu ungerea regină a Margaretei. Inclusiv cu resetarea până la Constituţia de la 1923. Ceea ce este ciudat, pentru că această constituţie include Legea salică:

SECTIUNEA I
Despre Rege

Art. 77. – Puterile constitutionale ale Regelui sunt creditare in linie coboritoare directa si legitima a Maiestatii Sale Regelui Carol I de Hohenzollern Sigmaringen, din barbat in barbat prin ordinul de primogenitura si cu exclusiunea perpetua a femeilor si coboritorilor lor.

Coliziune cu Legea salică, eliminată poate de Rege în ultimii ai ai vieţii Sale

În virtutea acesteia, nu Margareta va fi însă regină, ci primul descendent masculin în ordinea succesorală la Tron. Înţelegem astfel mai bine de ce anume a fost scos Prinţul Nicolae din succesiune.

Prezentăm mai jos comunicatul integral ANRM. Interitlurile aparţin redacţiei Starea Presei.

Principesa Margareta deplânge faptul că reparaţia istorică privind rolul Casei Regale are loc după moartea Regelui Mihai

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei – ANRM a luat act de discuțiile care au avut loc în ultimele zile pe scena politică despre rolul Casei Regale în societate.

Deplângem faptul că aceste conversații au loc abia după decesul Regelui Mihai, nu și în timpul vieții Majestății Sale, care nu a mai avut astfel șansa să revină pe tronul de pe care a fost alungat.

Observăm că principalele partide parlamentare văd în monarhia constituțională un sistem de guvernământ care poate asigura stabilitatea pe termen lung a României, așa cum s-a întâmplat între 1866 și 1947.

Principesa Margareta: Coroana poate avea rol de arbitru şi mediere

Amintim că principalul motiv al liderilor politici de acum 151 de ani pentru adoptarea monarhiei constituționale a fost tocmai rolul de arbitru, de mediere și de unificare pe care l-a avut Coroana, în contextul unei societăți mereu fragmentată și agitată.

Salutăm faptul că actorii politici vor să informeze românii în legătură cu avantajele monarhiei constituționale, în comparație cu actualul sistem semi-prezidențial, înainte de un eventual vot pentru schimbarea formei de guvernământ.

Principesa Margareta vrea cinci paşi pentru restaurarea monarhiei. Primul – abolirea, un act nul

Totuși, atenționăm asupra unui referendum pripit, în care românii să aleagă între monarhie sau republică. Din punctul de vedere al ANRM, acest gest nu este unul de dorit. De aceea, propunem clasei politice o strategie în cinci pași pentru restaurarea monarhiei:

1. Un act nul: Parlamentul constată nulitatea abdicării forţate a M.S. Regelui Mihai I din 30 decembrie 1947 şi a proclamării republicii din 30 decembrie 1947, de către o „adunătură parlamentară” de 20-30 de persoane, care a încălcat toate legile şi normele constituţionale în vigoare la acel moment.

Constituţia Republicii Socialiste România din 1965 a fost total abrogată de abia la….8 decembrie 1991, când s-a desfăşurat referendumul naţional pentru adoptarea actualei constituţii. Se constată continuitatea între actul ilegal din 30 decembrie 1947 şi regimul prezent.

Principesa Margareta vrea revizuirea Constituţiei de la 1923. Constituanta

2. Revenirea în legalitate: Parlamentul devine Adunare Constituantă, revizuieşte Constituţia din 1923 (în vigoare până la actul din 30 decembrie 1947) şi adoptă varianta revizuită, pe care o supune aprobării populare. La reviziure recomandăm să se țină cont și de Normele Fundamentale ale Familiei Regale ale României, așa cum au fost ele date de Regele Mihai.

3. Voinţa naţională: Constituţia este validată prin referendum naţional, cu întrebarea: „Sunteţi de acord ca România să revină la monarhia constituţională prin adoptarea variantei revizuite a ultimei constituţii monarhice?”. Nevalidarea referendumului permite Adunării Constituante să propună o nouă constituţie republicană.

Principesa Margareta ar urma să fie regină. Prinţul Nicolae, nimic

4. Suveranul legitim: Parlamentul constată că, potrivit Constituţiei, M.S. Margareta, fiica cea mare și moștenitoarea desemnată a Regelui Mihai, este Regina României.

principesa margareta
Principesa Margareta şi soţul ei, actoraşul de provincie Radu Duda, distribuit în rolul de principe consort.

5. Voinţa regală: M.S. Margareta prezintă Parlamentului noul Statut al Casei Regale a României şi Parlamentul îl aprobă.

Sfătuim decidenții politici să trateze cu maximă seriozitate chestiunea revenirii la monarhia constituțională și considerăm oportună implicarea cultelor religioase în discuții. Această schimbare poate fi temelia unui proiect de țară pe termen foarte lung, așa cum a fost și acum 151 de ani.

În plus, informăm că România nu este singurul stat care a trecut prin regimuri dictatoriale și care privește monarhia ca pe un factor de stabilitate. Serbia, Georgia, Albania, Bulgaria și Brazilia au discuții serioase, la nivelul întregii societăți, despre restaurarea monarhiilor. Privim cu încredere la Spania, o țară care s-a transformat miraculos după sfârșitul dictaturii Franco grație rolului stabilizator al Coroanei spaniole.

Parlamentul nu trebuie să ia noua Constituție de la zero, ci de la 1923!

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei

Citeşte şi
Revista presei. Cum e sa-ti schimbi scrisul la 70 de ani

~arestarea lui Marius Petcu sau despre lacomie~Severin huiduit in PE~pe cine a mai sponsorizat Vantu~gata,

Revista presei. Si la banci e la fel: Cîţu concediat abuziv de ING

~Andrei Gheorghe: criza m-a strans de gat~sah si delapidare cu Lincu~Sova, parlamentarul-capusa~Rodipet, la colt~

Suedia in Eurovision (1). Un palmares de invidiat

Aruncand o privire in istoria Eurovision, Suedia e una din putinele tari care au avut

Revista presei. Marica, acuzat ca a luat spaga

Liderul sindicatului Sed Lex, Vasile Marica, ar fi facilitat angajarea unei inspectoare vamale contra sumei

Regina a plagiat dupa un cantec al ministrului sarb al Economiei

Ce cântă Regina, "Bistra Voda", seamănă cu hitul "Oltar", al sarbului Kiki Lesendric, lansat in

Regina, “Bistra Voda” (Bosnia, Eurovision 2009)

Iar au dat-o bosniecii. Dupa superba "Layla", cu care Hari Mata Hari a facut furori

Condoleezza Rice i-a cantat la pian reginei Marii Britanii (titlul gugu al zilei)

"In timpul vizitei sale la Londra, Condoleezza Rice, inca secretar de Stat, i-a cantat la

Regele Mihai va fi în Parlament cand împlineşte 90 de ani

Faptul ca Sirul va fi in Parlamentul Romaniei de ziua Sa, pe 25 octombrie 2011,

Muntenegru e din nou monarhie constitutionala

Fundaţia Petrovic-Njegos, calchiată după vechile Fundaţii Regale şi condusă de Printul Nikola al II-lea, are

Constituţionalism, monarhie, totalitarism

Ce urmează în cei trei ani de până la finalul domniei lui Mihai I e

Share