home ECONOMIE Ce presupune achiziționarea unui apartament?

Ce presupune achiziționarea unui apartament?

Share

Cumpărarea unui apartament sau a unei garsoniere este o sarcină ce vine însoțită de o mulțime de responsabilități și de asemenea și de o investiție destul de consistentă. Persoanele care au în plan o astfel de cheltuială au nevoie să se pregătească în mod adecvat din toate punctele de vedere, iar documentarea minuțioasă în privința pieței imobiliare este necesară – asta pentru a obține în final locuința de vis.

Compari Imobiliare este un bun sfătuitor când vine vorba despre astfel de investiții, fiind o platformă online cu peste 200.000 de anunțuri imobiliare, dar și statistici actualizate constant cu prețurile practicate în acest sector.

Contează mai multe aspecte pentru dobândirea siguranței că alegerea făcută este cea mai inspirată. Pentru început o analizare riguroasă a ghidurilor de specialitate este necesară. Cunoașterea prețurilor poate face diferența între o alegere rentabilă și una complet neinspirată. Cei care au nelămuriri în privința acestora ar trebui să acorde întregului proces timpul necesar pentru a decide corect în cele din urmă. Cu toate acestea, este bine de știut că este vorba despre un trend ascendent, fiind semnalate majorări de preț însemnate în perioadele următoare.

Pentru un nivel de trai corespunzător, iată care sunt condițiile de vizat:

Sursa de finanțare și bugetul disponibil utilizatorilor

În ceea ce privește banii de investit, două variante sunt cu adevărat rentabile din multitudinea de propuneri de pe piață și anume programul Prima Casă ori creditul ipotecar. În acest an au fost înregistrate cu mult peste 280.000 tranzacții realizate prin Prima Casă. Reprezintă un avantaj pentru cumpărători pentru că necesită achitarea unui avans mai redus – de 5% – din suma totală a imobilului. În ceea ce privește creditul ipotecar, avansul de plătit este într-un procent de 15% din valoare.

Piața imobiliară din oraș și studierea acesteia

Nici o decizie nu trebuie luată în pripă. Se recomandă deci studierea pieței în amănunt, evaluarea atentă a acesteia și cunoașterea prețurilor practicate mai ales în zonele principale de interes. Din lista de apartamente de vanzare disponibilă pe compariimobiliare.ro, fiecare doritor va putea selecta acele anunțuri care corespund cu posibilitățile sale financiare.

Este de preferat ca fiecare să vizioneze spațiile în cauză pentru a se convinge personal că reprezintă o opțiune de luat în calcul. În general prețurile au fluctuații în funcție de localizare. Spre exemplu cartierele mărginașe vând apartamente la prețuri mult mai accesibile decât cele din zonele centrale. Motivul este destul de evident și anume că oferă accesibilitate la punctele principale din oraș.

În general familiile cu copii se orientează atent în această privință pentru că au nevoie ca micuții să ajungă fără efort la grădiniță, respectiv la școală. Accesul la stațiile de autobuz în cazul celor care nu dispun de autoturism propriu este de asemenea un aspect de bifat.

Cert este un lucru și anume faptul că secretul identificării apartamentului de vis constă în vizionarea a cât mai multor imobile, iar această afirmație este susținută și de către experții CompariImobiliare.ro. Recomandarea acestora pentru cei care urmăresc achiziționarea unui apartament ce constă într-un spațiu aerisit, cu o lumină corespunzătoare și designuri minimaliste este lista de oferte ce vizează apartamentele noi, construite de obicei în cartiere mai retrase, însă care oferă accesibilitatea atât de necesară.

Foarte dezvoltat trebuie să fie spiritul critic în orice situatie pentru că proprietarii au învățat cum să-și pună imobilele într-o lumină bună, deși în profunzime această impresie este departe de realitate. Selectarea unor anunțuri imobiliare cât mai potrivite este calea cea mai bună de a alege bine, iar platforma compariimobiliare.ro vine cu soluții de încredere.

Citeşte şi
Mihai Chirica, primarul Iaşiului, este sub ancheta penală a DNA

DNA s-a autosesizat după apariția în presă a unor articole privind cumpărarea unor imobile pe

Cazarea în regim hotel prin Rocazare.ro schimbă definiția confortului – avantajele alternativei

Orice călătorie se dorește a fi realizată fără prea mult efort, cu toate că de

Anunțurile imobiliare – ce detalii fac diferența

Ca și proprietar, dorința de a valorifica un imobil este egală cu cea de a

Cutremurul care ar avantaja enorm dezvoltatorii imobiliari. Autorităţile tac

Cutremurul mare care se apropie şi care probabil că nu ne va cruţa va avantaja

Strategia naţională de locuire de neconstruire de locuinţe

Una dintre ideile cele mai proaste ale Cabinetului Cioloş a fost să pună la punct

Revista presei. Brent Valmar combinat cu Ioana Tariceanu

~Baciu de la ANRP prins in flagrant~Google+ suspenda profilurile alias si de firme~ce vrea sa-i

Revista presei. Lui Dinescu îi e scârbă de Crin Antonescu

~Orban vrea PNL fara PSD in alegeri~bancile, cei mai mari imobiliari~Casa Poporului, gaura neagra de

Revista presei. Schizofrenica, şefă a psihiatrilor hunedoreni

~contra a lui Basescu spre Plesu~ponta: Basescu trebuie suspendat, judecat si bagat la inchisoare~DNA ii

Romania sta mai bine decat alte tari din UE si zona euro

Jeffrey Franks: “În 2009 aveaţi una dintre cele mai slabe economii din lume, iar acum

Revista presei. Scandal cu pedofilie la OTV

~Oda Conducatorului Iubit Felix Pisi~Geoana premiaza dispretul Effie pentru Romania~Isarescu: urmeaza restrictii pentru banci~cel mai

Share