home POLITICA PSDragnea scarpină pe spate Casa Regală a lui Duda şi Margareta

PSDragnea scarpină pe spate Casa Regală a lui Duda şi Margareta

Share

PSDragnea vrea să umple de privilegii Casa Regală confiscată de Radu Duda şi de fata Regelui, Margareta. Unul dintre planurile otrăvite ar fi păstrarea în rezervă a unei variante monarhice controlate politic de forţele reacţionare.

Principesa Elena, mama prinţului Nicolae, e dezamăgită de fiul ei

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au depus la Parlament iniţiativa legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României.

PSDragnea vrea să recunoască legal poziţia de şef al Casei Regale

Propunerea legislativă prevede recunoaşterea Casei Regale de către PSDragnea ca persoană juridică. Dar nu oricum, ci de drept privat. De asemenea, şi acordarea statutului de utilitate publică. Ca în cazul Corului Madrigal, de exemplu.

Proiectul propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României ca poziţie onorifică. Ea ar urma să fie asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat. Chiar dacă Margareta nu a fost niciodată astfel. Chiar dacă Regele Mihai, fost şef de stat, nu a primit astfel de privilegii.

Proiectul cuprinde o serie de prevederi care vor asigura “desfăşurarea optimă a activităţilor şi funcţiilor de reprezentare ale acesteia”, se arată într-un comunicat.

PSDragnea a descoperit Casa Regală, instituţie istorică

Casa Regală a României este o instituţie istorică, păstrătoare a tradiţiilor naţionale şi a valorilor statului român. Timp de aproape 100 de ani, Casa Regală a României a asigurat echilibrul politic în România. A contribuit decisiv la formarea României Mari şi la modernizarea statului român.

Bine că PSDragnea recunoaşte acum, oportunist, aceste lucruri. La începutul anilor 90, acelaşi partid, cu alt nume, FSN, l-a expulzat din ţară pe Regele Mihai. Acesta venise la mormintele părinţilor Săi, la Curtea de Argeş.

PSDragnea recunoaşte lovitura de stat contra Regelui şi monarhiei constituţionale

După al Doilea Război Mondial, instaurarea unui regim totalitar în România a fost realizată printr-o veritabilă lovitură de stat.

, amintesc iniţiatorii. Aceasta…

… i-a forţat să plece în exil pe Majestatea sa Regele Mihai şi pe membrii Casei Regale. Timp de aproape 50 de ani, regimul comunist a făcut tot ce i-a stat în puteri să îi facă uitaţi. Dar nu a reuşit, după cum o arată ataşamentul românilor faţă de Casa Regală.

Aha, deci se ştie. După 1989, spun Dragnea şi Tăriceanu,…

… s-a început procesul de a reda Casei Regale rolul pe care îl merită şi de care România are nevoie. În pofida unor paşi importanţi, în prezent Casa Regală a României nu are personalitatea juridică de sine stătătoare, ceea ce produce mari inconveniente, nu numai sieşi, ci şi instituţiilor publice cu care intră în parteneriat.

, arată Tăriceanu şi Dragnea.

Câtă ipocrizie! Dragnea şi Tăriceanu spun că sunt alături de Rege

”Astăzi, suntem alături de Majestatea sa, Regele Mihai care se confruntă cu probleme grave de sănătate şi considerăm că această propunere legislativă reflectă recunoaşterea modului exemplar în care Majestatea Sa şi-a făcut datoria faţă de România şi, totodată, va încadra într-un mod predictibil şi constituţional continuitatea unei instituţii simbol a statului român”, afirmă preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Miza de rezervă a eventualei monarhii otrăvite de PSD

În mediul public din România circulă de mai mulţi ani varianta unei otrăviri finale a noţiunii de monarhie în România. Conform acestui scenariu, o variantă de rezervă gândită de PSD şi Dan Voiculescu de mai mulţi ani este revenirea la monarhie.

Dacă statul paralel îşi consumă toate gloanţele, un ultim atac ar putea să fie dat pe acest front. Revenirea la monarhia constituţională, cu o constituţie stâlcită şi un rege sau o regină controlabilă ar fi un dezastru.

Ea ar duce la compromiterea definitivă a Casei Regale în ochii românilor. Aceasta se va întâmpla când ei vor vedea explicit că stânga reacţionară şi Casa Regală, dominată de Duda şi Margareta, sunt mână în mână. Mai ales că nu s-a pus niciodată problema ca un asemenea favor legal să îi fie făcut nici măcat Regelui Mihai.

Citeşte şi
Calin Popescu Tăriceanu, a carui formatiune a ramas in afara Parlamentului European din cauza scorului
Călin Popescu Tăriceanu s-a răzgândit şi va candida totuşi la alegerile prezidenţiale de la finalul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, menţionează, în ultima declaraţie de avere, completată în iunie 2019,
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, anunţă că referendumul pe justiţie ar putea fi anulat, întrucât
Călin Popescu Tăriceanu a declarat luni, în plenul Senatului, în timp ce încerca să-și convingă
Formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu a părăsit grupul ALDE Europa, după o perioadă tensionată,
Călin Popescu Tăriceanu continuă seria de declaraţii revoltătoare. De data aceasta, este vorba despre Frans
Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a lansat un atac la adresa fostului procuror-şef DNA, Laura
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, spune că dosarul lui, în care ar fi primit foloase
Preşedintele Senatului, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că „vrem că şcolile copiilor
Share