home MASS MEDIA Freedom House: Presa, libera, dar cu gogoloase (Mediafax)

Freedom House: Presa, libera, dar cu gogoloase (Mediafax)

Share

România are o presă parţial liberă, aflându-se pe locul 88 în clasamentul anual al libertăţii presei realizat de Freedom House, la egalitate cu Bolivia, Brazilia şi El Salvador, după Burkina Faso, Namibia, Bulgaria şi Uruguay, dar înaintea Republicii Moldova, Turcia sau Ucraina.

Potrivit raportului “Freedom of the Press 2010”, realizat de Freedom House şi ale cărui rezultate au fost date publicităţii la Washington, în 2009, la nivel mondial, gradul de libertate a presei a scăzut.

Totuşi, gradul de libertate a presei în România a crescut în 2009, comparativ cu anul precedent, când ţara noastră se situa pe poziţia 92, la egalitate cu Ecuador, Panama şi Peru, după Cehia, Ungaria, Bulgaria, Serbia şi Croaţia, dar înaintea Albaniei, Macedoniei, Ucrainei şi Republicii Moldova.

Pe de altă parte, potrivit raportului “Freedom of the Press 2010”, cea mai mare degradare a libertăţii presei s-a înregistrat anul trecut în Africa subsahariană, America Latină şi în Orientul Apropiat şi Mijlociu… citeste tot aici

Share