Presa ca o… haită (Tiberiu Lovin)

Share

Ma uit la televizor din ce in ce mai rar. Prefer sa-l tin inchis. Si nu pentru a face economie, ci pentru ca ma minunez de fiecare data cand ma uit pe Realitatea TV.

Nu-mi imaginam ca va ajunge mai rau ca Antena 3, considerata de oamenii inteligenti drept o arma politica rudimentara, brutala si cu efect de bumerang, asa cum s-a observat in ultima campanie prezidentiala.

Acum cateva zile, am admirat faza cu Videanu, cea pentru care televiziunea lui SOV a luat amenda, unde omul era surprins de paparazzi la Cannes, in vacanta, jucand table cu un amic. Acum trei ani.

Explicatia: uite cum se distreaza nenorocitul de ministru in timp ce noi murim de foame, inclusiv angajatii Realitatii TV, care-si primesc lefurile din Craciun in Paste. Titlul era “Un zar de 10.000 de euro”.

Nu, nu joaca pe bani, ci o firma in care este actionar si-a permis sa vanda si sa cumpere actiuni pe bursa in aceasta valoare. Ilegal, normal, potrivit negrisorilor de pe plantatiile mogulilor. Imediat dupa senzationala descoperire, o vad pe Elena Udrea incercand sa calareasca.

Secvente de acum doi ani, parca, din campanie. Filmul este oprit cand ea se poticneste putin si derulat inainte si inapoi, exact ca-n celebrul clip cu “Basescu loveste un copil”, de aveai impresia ca e o pelicula cu Jackie Chan (cu fond muzical).

Azi, observ la Realitatea culmea nesimtirii demnitarilor PDL, care au indraznit sa se duca la intalnirea de la Snagov cu masini de lux.

Nemernicii n-au vrut sa mearga pe jos, nici cu caruta, bicicleta sau rolele. Si-au batut joc de aer, de asfalt si de oamenii saraci, care se deplaseaza cu mijloacele de transport in comun. Idiotul de Boc n-a avut ideea sa le ordone golanilor din partid sa ia rata.

Nu rata de la banca, ci acea cursa regulata cu care sarmanii profesori sau municitori se duc sa trudeasca pentru ca numai politicienii democrat-liberali sa se imbogateasca si sa ne sfideze cu autoturismele lor.

Evident ca acesti chiaburi au ajuns la racoarea de la Snagov pentru ca romanii n-au iesit in strada sa ia gatul guvernului, asa cum realizatorii de la Realitatea TV au cerut in fiecare zi in ultimele saptamani, fara intrerupere.

Ce fel de presa este asta? Unde s-a mai auzit in lume ca o televiziune sa incite oamenii la violenta, sa iasa in strada si sa doboare puterea? Va rog sa-mi dati exemple. Incercati sa le gasiti in statele unde nu exista dictatura… citeste tot aici

Share