home MASS MEDIA, STIRI DESPRE TELEVIZIUNI Premiile APTR – legitimarea delirului in presa

Premiile APTR – legitimarea delirului in presa

Share

Am vazut aseara la TVR inregistrarea decernarii premiilor APTR. Inteleg ca ceremonia a avut loc la inceputul saptamanii, insa de cand o am pe Ingrid vestile ajung cu intarziere la mine.

ditzanu

Mi-am propus sa imi dedic timpul ei, asa ca m-am cam rupt de actualitate sau, cel putin, de breaking news. Sau pur si simplu de aflarea stirilor atunci cand se petrec.

Prin urmare, abia vizionand ceremonia de aseara am vazut cine sunt castigatorii premiilor pentru excelenta jurnalistica, nu-i asa? Adica cele mai bune productii si ei, cei mai buni profesionisti din breasla noastra, a junalistilor.

Si recunosc ca m-am crucit. Ma intreb ce inteleg studentii de la jurnalism despre modul in care trebuie facuta presa, cand vad cine a luat aceste premii si ce laudatio au facut cei care le-au decernat castigatorilor.

Lista completa a laureatilor APTR de anul acesta

Radu Tudor, Dana Grecu, Victor Ciutacu, Mihai Gadea, Mircea Badea, Oana Stancu si Adrian Ursu – marii profesionisti ai presei de astazi!

Delirul pe televiziuni, intoxicarea, dezbaterea tendentioasa, ignorarea elementarelor norme deontologice ale profesiei, aservirea patronilor si ipocrizia, atacul la persoana si vulgaritatea, toate acestea au fost premiate si legitimate de juriul APTR.

Toate acestea au fost preschimbate, in viziunea distinsilor membri ai acestui juriu, in obiectivitate, informare temeinica, lupta pentru informare corecta.

Lipsesc din presa de aproape o jumatate de an, dar nu vreau sa cred ca nimic din ce inseamna onestitate si corectitudinea si buna credinta cu care iti faci meseria au fost total inlocuite de tarele pe care le vezi in evolutia premiantilor si in emisiunile lor.

Nu vreau sa cred ca lucrurile s-au schimbat in asa masura in ultimele luni – in ciuda aparitiilor unor stenograme ale discutiilor dintre manageri de presa si patroni, a acceselor de sinceritate ale unor jurnalisti ce raspundeau la comenzi pana mai ieri si astazi i-a lovit, precum un fulger, onestitatea si in ciuda legitimarii unor evolutii delirante pe televiziuni prin acordarea premiilor destinate profesionistilor in televiziune.

Aseara am avut senzatia ca premiile astea sunt facute exclusiv pentru Antene. Am vazut insa… citeste tot pe Blogul Anne-Mariei Blajan

Citeşte şi
Victor Ciutacu uimeşte.. Liviu Dragnea a fost vizitat joi seară de fiul său, Valentin, şi
Victor Ciutacu a întrebat-o în direct pe Lia Olguţa Vasilescu dacă e curvă. Ciutacu a
Ponta a gafat din nou, pentru un prim-ministru este absolut jenant: s-a arătat întrutotul de
Victor Ponta şi majoritatea USL nu fac acum, prin amendarea noului Cod Penal, decât să
Vineri, Victor Ponta, liderul PSD, unul dintre cele trei partide din USL, a fost invitatul
~sechestru pe gunoiul Cosa Nostra~Steaua sub teroarea Becali~frauda, sport national in Grecia~personajele din sceneta franceza
~Reteaua Roibu care suge Oltchim~Nicipurile de Aur, un cotet de gaini~Deutsche Bank evoca preluarea subsidiarelor
Pe lângă politicieni, Direcţia Naţională Anticorupţie pare să-i fi luat în vizor şi pe jurnaliştii
~legatura dintre Alba ca Zapada si premierul independent~Botis, infractor european~de ce e ilegala taxa auto~cine
Petrovici, prietenul lui Bobic şi finul lui Măgureanu, a intrat în transă după ce a
Share