home MASS MEDIA, STIRI DESPRE JURNALISTI Preaviz la Cotidianul

Preaviz la Cotidianul

Share

Angajatii societatii Poligraf SRL, aflata in procedura de insolventa, care a editat “Cotidianul” pana la sfarsitul anului trecut, au primit la domiciliu preavize de incetare a contractelor de munca, relateaza doi sturzi ofticati, plasati strategic de mine acum trei luni pe cornisa Casei Presei.

aceasta caricatura este o ANDOgrafie

Aceste preavize sunt de 15 zile lucratoare, incepand cu 20 februarie, adica pana pe 12 martie. Nu au primit insa si salariile pentru lunile ianuarie si februarie si nici lichidarea pana la sfarsitul preavizului.

In instiintarile primite nu se vorbeste nici despre salarii compensatorii.

Legea insolventei spune ca, atunci cand firma aflata in procedura de insolventa nu poate sa dea bani, pentru ca nu are de unde, printr-o procedura destul de complicata salariatii pot primi cateva salarii medii pe economie, dintr-un fond de garantare constituit pentru astfel de situatii nefericite.

Logic ar fi ca un fost angajat sa plateasca el salarii compensatorii pentru ca a fost dat afara, iar aceasta cu doua-trei luni inainte de a fi disponibilizat. Iar daca este vorba despre trustul eolian, cu un an inainte, de pe vremea cand acesta, prin uimitoarea si plenipotentiara sa marinimie, marea inca salariile, uimind piata.

In realitate, conform Contractului Colectiv de Munca in Ramura Mass-Media, avand in vedere faptul ca este vorba despre un astfel de numar foarte mare de salariati concediati simultan, acestia trebuie sa primeasca trei sau patru salarii compensatorii.

Share