home GAFE JURNALISTICE, MASS MEDIA PORT ILEGAL DE LIMBA ROMANA: “Limba noastra, nu-i comoara”

PORT ILEGAL DE LIMBA ROMANA: “Limba noastra, nu-i comoara”

Share

Dupa cum se observa, este ora 23.10, vineri seara, pe un post de televiziune, unde se discuta, salvatoare idee, despre cam cat de stalcita a ajuns limba noastra romana, inclusiv de catre un secretar de stat, Liliana Preoteasa, profesor cu definitivatul luat, dar si de catre insusi ministrul Educatiei, despre care am spus de la bun inceput, de cand a fost numit, ca va fi un incompetent, si care ar trebui sa-si dea demisia din functie, numai pentru felul agramat cum s-a exprimat pe sticla, dar nu doar pentru aceasta.

Nebunia este ca ma uit in ecran, si ce-mi vad ochii? Virgula intre subiect si predicat. Tip, strig, urlu, plang si rad simultan, concomitent si in acelasi timp, ca sa ma exprim pleonastmatic, dar nu uit sa fac o poza pentru blog. In seara asta sunt sangeros. Imi pare rau, dar nu se mai poate. Am si eu limitele mele de suportabilitate.

Trece timpul (ca nebunul), iar putin mai tarziu, dupa o disparitie de vreo 15 minute, timp in care probabil ca au sunat telefoanele, bai, sunteti nebuni, discutam despre ultragierea gramaticii limbii romane, si chiar noi o dam pe post?, reapare, la 23.30, aceeasi colitza, ca eu asa le spun la astea:

Dumnezeu sa ne ierte, ca nu stiu ce se va petrece in ziua in care vom uita chiar de tot lumina limbii propriului nostru popor. Vom disparea ca natie, cred.

Share