Ponta la Baku, întru sfidarea liderilor europeni

Share

După ce a scăpat (aparent) de problemele pe care le are în România, Victor Ponta s-a dus la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice Europene de la Baku, întru sfidarea tuturor liderilor europeni.

Aceştia au boicotat deschiderea, în semn de protest faţă de regimul opresiv al preşedintelui azer Ilham Aliev, care nu respectă drepturile omului.

Ponta este fotografiat în tribună stând în spatele lui Vladimir Putin. Aici mai este liderul belarus putinist Aleksandr Lukaşenko şi turcul Recep Tayip Erdogan, care joacă la două capete.

După ce s-a plasat în clica liderilor politici nefrecventabili, tot mai dramatic, culminând cu faptul că acum este cercetat penal de DNA şi ţinut artificial în funcţie de un Parlament confiscat de puşcăriabili, Victor Ponta intră sfidător, pe faţă, în casta liderilor politici antieuropeni, fideli lui Putin.

Există şi o altă miză a acestei vizite: Dosarul Rompetrol, în care este implicată puternic firma lui Nursultan Nazarbaev, preşedintele mogul kazah care conduce, prin interpuşi, KazMunaiGaz, cu voie de la Vova Putin.

Să nu uităm că şi Ilham Aliev joacă la două capete, având tendinţe clare de a se alinia la modul de a face politică al lui Putin şi jucând pe exploatările de gaze şi petrol cu Statele Unite.

Share