home EVENIMENT, POLITICA Cristoiu: Lovitura de stat contra Guvernului a eșuat

Cristoiu: Lovitura de stat contra Guvernului a eșuat

Share

Ion Cristoiu susţine, în deplină consonanţă cu PSD, că preşedintele Klaus Iohannis a încercat să dea, săptămâna trecută, o lovitură de stat contra Guvernului Ponta.

Lovitura de stat ar fi fost dată de Iohannis cu ajutorul Noii Securităţi, susţine jurnalistul. Ceea ce afirmă jurnalistul este aberant, în opinia noastră, însă e coerent cu teoria binomului DNA – SRI care a băgat-o în puşcărie pe Elena Udrea, enunţată de Ion Cristoiu anterior.

În opinia noastră, teoria lui Ion Cristoiu este, aşa cum am afirmat, o aberaţie. Ea capătă coerenţă numai dacă acceptăm ideea că, de la bun început, DNA a lucrat mână-n mână cu Iohannis să-l inculpe pe bietul Ponta în Dosarul Turceni – Rovinari, care este o făcătură a unor procurori coloraţi politic.

Să urmărim puţin un fragment de “fir logic” la Ion Cristoiu. Cu roşu, observaţiile mele:

“Au urmat multe diversiuni menite a forța demisia premierului și a modifica astfel prin forță aritmetica parlamentară, dar mai ales de a face să treacă Moțiunea de cenzură:

Scoaterea oamenilor în stradă, la incitarea partidelor și a presei subordonate Noii Securități (Nu a existat nici o incitare. De ieşit în stradă au ieşit foarte puţini manifestanţi, iar aceasta nu înseamnă decât exprimarea voinţei societăţii civile. Presa a scris foarte puţin pe acest subiect şi de obicei articole de întâmpinare.), diversiunea Ioan Rus (Nu avem probe că a fost o diversiune. Jurnalistul a susţinut la Robert Turcescu în emisiune altceva : că Ioan Rus s-a detonat cu bună-ştiinţă, ca să plece dintr-un Executiv compromis.), convocarea ambasadorilor occidentali (Ambasadorii occidentali nu au fost convocaţi, au avut mai multe întâlniri politice.), vîriți contrar normelor diplomatice elementare în bătălia politică internă, pentru a face presiune asupra lui Victor Ponta (Asta este o eroare de logică, Ion Cristoiu mai are puţin şi reclamă necesitatea neamestecului în treburile interne ale României a agenturilor străine. Ca să nu mai vorbim că toate discuţiile ambasadorilor au avut loc după respingerea avizului începerii urmăririi penale a lui Ponta pentru conflict de interese. Probabil că ambasadorii, în viziunea lui Cristoiu, ar fi trebuit să se închidă în birouri, să înceteze să mai dea telefoane şi să nu mai ţină legătura cu centralele din ţările lor, ca să nu se amestece în afacerile interne ale României.).”

Şi cu asta am încheiat argumentaţia noastră.

Citeşte şi
Dăncilă spunea la Bruxelles, pe 13 august, că pe 10 august a fost lovitură de stat

Viorica Dăncilă i-a trimis luni, 13 august 2018 o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Read more

Dosarul 10 august, conexat cu aşa-zisa lovitură de stat, preluat de DIICOT

Dosarul 10 august, privind violenţele jandarmilor, va fi instrumentat de DIICOT, iar ancheta se reunește Read more

Dăncilă: Protestul din 10 august a fost o încercare de lovitură de stat

Viorica Dăncilă insistă că protestele din 10 august au fost o tentativă de lovitură de Read more

DIICOT preia Dosarul 10 August, violenţele jandarmilor sunt îngropate

DIICOT preia Dosarul 10 august, după ce Parchetul Militar şi-a declinat competenţa în cauză. Astfel, Read more

Lovitura de stat din 30 decembrie 1947. Documentar istoric

Lovitura de stat de la 30 decembrie 1947 este numită in istoriografia comunistă "proclamarea Republicii Read more

Şerban Nicolae, aluzie despre o lovitură de stat pregătită de Corina Creţu

Senatorul PSD Șerban Nicolae susține că a sunat-o pe Corina Crețu, menționând că intenționează să Read more

Marilena Rotaru se autodenunţă, ironică, ca participant la lovitura de stat din 10 august

Jurnalistul indepedent şi realizatorul de televiziune Marilena Rotaru scrie pe Facebook un autodenunţ. Într-o postare Read more

Viorica Dăncilă îi spune lui Juncker că în România a fost o lovitură de stat

Viorica Dăncilă i-a trimis o scrisoare președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans.

Lovitură de stat. PSD-ALDE pregăteşte suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis

PSD-ALDE a pierdut orice control al raţiunii şi ar pregăti o nouă lovitură de stat. Read more

Muntenegru îi judecă pe complotiştii de la lovitura de stat din 2016

Procesul ofiţerilor GRU Eduard Shishmakov (aka Shirokov) şi Aleksandar Popov, continuă la Podgorica, în Muntenegru. Read more

Share