Politicianul român căruia i s-a dus buhul în presa occidentală

Share

Din momentul în care a intrat în colimatorul presei occidentale, politicianul acesta nu mai are nici o şansă. Este în colimatorul marilor câini de pază ai democraţiei de tip occidental. Aceştia vor taxa de-acum încolo fiecare pas greşit pe care îl face.

Nu poate decât în două feluri: ori continuă să stea acolo în colimator, ori oacă după regulile jocului. Modelul “omului din umbră” care conduce treburile statului e de inspiraţie putinistă. Jurnaliştii de la The Economist afirmă că europenii s-au obişnuit cu astfel de personaje din umbră.

Liviu Dragnea ar putea fi debarcat. Dar vin alţii mai răi ca el în loc

Aceasta “de când Vladimir Putin conducea Rusia din postura de premier. În timp ce factotumul său, Dmitri Medvedev, îi ţinea cald tronul prezidenţial”.

În rând cu Kaczynski

Primul exemplu de personaj din umbră este politicianul polonez Jaroslav Kaczynski, şeful PiS, aflat la guvernare în Polonia. Despre ultima schimbare a premierului de la Bucureşti, jurnaliştii comentează că  Dăncilă este “un membru obscur al Parlamentului European, care…

“… a devenit al cincilea prim-ministru al României în doar puţin peste doi ani”. Apoi, The Economist vorbeşte despre Silvio Berlusconi, omul care a dezincriminat timp de vreo zece ani frauda fiscală în Italia. Şi care apoi a fost condamnat exact pentru asta.

Politicianul la fel ca Dragnea, din România, care nu poate fi prim-ministru

La fel ca Dragnea, o condamnare penală, în acest caz pentru fraudă fiscală, nu îi permite lui Berlusconi să preia o funcţie (în guvern, n.red), cel puţin până anul viitor, dar are locotenenţi loiali.

, afirmă jurnaliştii britanici. Ei comentează că cel mai plauzibil candidat la funcţia de premier al Italiei, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European.

Tajani “nu a reuşit să scape de aerul de mediocritate” în această funcţie. Dar “deţine esenţiala virtute de a-i fi rămas fidel lui Berlusconi, căruia la un moment dat i-a servit drept purtător de cuvânt, de la înfiinţarea (partidului) Forza Italia, în 1993”.

Amintim că Antonio Tajani a fost recent în România, unde liderii PSD-ALDE s-au afişat cu el victorioşi, ca şi cum ar fi fost recunoscuţi astfel de UE. După cum se observă, din punct de vedere românesc este un articol ciudat, în care se vorbeşte despre alţii. Alţii care sunt comparaţi cu politicianul român Dragnea.

Share