home CORUPTIE, POLITICA Liviu Dragnea susţine că nu a acţionat niciodată împotriva Justiţiei

Liviu Dragnea susţine că nu a acţionat niciodată împotriva Justiţiei

Share

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, după întâlnirea pe care a avut-o cu Frans Timmermans, că nu a existat vreo acţiune a sa, a partidului său, a guvernului PSD împotriva sistemului judiciar. Ori una care să ştirbească independenţa Justiţiei.

Dl. Timmermans, în discuţia cu mine, a spus foarte clar despre o evoluţie foarte sănătoasă în ceea ce priveşte independenţa Justiţiei. Dacă vorbim în mod realist, nu a existat nici o acţiune care să ştirbească independenţa Justiţiei.

, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea ar fi fost de două ori la Moscova, vizite private

Liviu Dragnea: PSD a făcut cele mai importante lucruri din România

Poate sunt anumite luări de poziţie care vorbesc de, nu ştiu, o oarecare diminuare a abuzurilor. Care şi acelea probabil că trebuie să existe, ca să poţi să faci comparaţie. De exemplu, la Comisia specială, mi-au spus colegii mei.

Dl. Iordache şi dl. Cazanciuc. Că dl Timmermans a zis: totuşi, să nu uităm că PSD-ul a făcut cele mai importante lucruri din România în ultimii ani. Deci, eu zic că în final a fost o zi bună, şi pentru Comisie, şi pentru noi.

, a continuat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, despre aşa-zisele informaţii eronate ce ajung la Bruxelles

El a menţionat că a discutat cu oficialul UE despre Legile Justiţiei şi MCV. Dar şi despre informaţiile eronate care ajung la Bruxelles.

Nici noi nu vrem să discutăm permanent despre Justiţie. Că nu asta este principalul obiectiv al PSD-ului sau al programului de guvernare. Dar nici nu putem sta muţi la întrebări sau dezbateri sau teme care apar în spaţiul public, mai mult sau mai puţin importante.

, a afirmat liderul PSD.El a arătat că după această întrevedere îşi doreşte să nu mai fie “situaţii în care s-a vorbit despre lucruri diferite, iar adevărul să fie lăsat în altă parte”. Cum se observă, Dragnea şi-a atenuat discursul şi vorbeşte ambiguu, mârâind totuşi exact aceleaşi lucruri, dar printre dinţi.

Liviu Dragnea l-a minţit de la obraz pe Frans Timmermans

Liviu Dragnea a fost întrebat de jurnalişti despre declaraţiile vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans, conform cărora România se află în poziţia unui maratonist pe punctul de a rata finişul, că există o senzaţie de confruntare între parlament şi actorii din justiţie.

Mi-a zis şi mie de această senzaţie. Şi i-am spus că dacă dumnealui, sau doamna Cristea (şefa Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti). Care era şi ea prezentă. Poate spune despre vreo acţiune a mea, despre vreo acţiune a Guvernului, îndreptată împotriva sistemului judiciar sau împotriva vreunei instituţii din sistemul judiciar, dacă vreo instituţie din sistemul judiciar se poate plânge că nu a avut suficiente fonduri, resurse sau alte acte normative care să ajute în desfăşurarea activităţii, atunci aştept cu mare drag să o spună,

, a transmis şeful PSD. Aceasta făcându-se că a uitat de legiferarea pensionării anticipate a magistraţilor, care este un atac pe inginerie legilativă contra Justiţiei.

Liviu Dragnea: Nu a existat nici un fel de acţiune împotriva sistemului judiciar

Deci, din partea noastră, din partea mea personal, nu a existat în ultimii ani nici un fel de acţiune împotriva sistemului judiciar. Dacă vom discuta în continuare pe senzaţii şi pe percepţii, atunci… Nu o să fie bine şi n-o să putem să mergem mai departe în ritmul şi pentru atingerea obiectivelor pe care ni le dorim cu toţii. Din partea mea şi din partea noastră nu este nici un fel de râcă sau scandal cu sistemul judiciar.

, a continuat Dragnea.

O face pe campionul libertăţii presei

În schimb, nici eu, nici Guvernul nu putem opri critici care pot veni din alte părţi. Nu putem ajunge în situaţia în care să se ia dreptul la opinie jurnaliştilor. Moderatorilor. Cetăţenilor. Chiar şi unor oameni care au anumite funcţii. Dar, din partea mea, a Guvernului sau a partidului, nu există în mod structural, instituţional o asemenea atitudine.

, a insistat el.

Liviu Dragnea nu ar fi discutat despre DNA cu buldogul olandez

Liviu Dragnea continuă pe acelaşi ton de negare a evidenţelor:

Nu am discutat despre DNA. Am înţeles că a discutat cu dl Tăriceanu, cu mine n-a deschis subiectul. Nici eu nu l-am deschis, deci nu s-a abordat asta. Am vorbit despre ministrul Justiţiei. Am spus că este un om pe care îl apreciez foarte mult. Un om cu o bogată expertiză şi cu o experienţă şi un om recunoscut, membru în Comisia de la Veneţia.

, a spus Dragnea.

Share