PNL şi USR atacă la CCR numirea lui Florin Iordache

Share

După ce au fost ciorovăiţi unii contra celorlalţi de PSD, PNL şi USR se unesc şi se redresează rapid, într-o zi.

USR şi PNL anunţă că atacă separat, la Curtea Constituţională, hotărârea de numire a deputatului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ.

„Grupul parlamentar PNL va depune o sesizare la CCR referitoare la neconstituționalitatea alegerii domnului Florin Iordache, în fruntea Consiliului Legislativ. PNL are numărul necesar de semnături pentru atacul la CCR și dorim să venim în sprijinul colegilor de la USR, care nu au matematic numărul necesar de semnături.

Nu am primit o solicitare scrisă sau verbală pentru semnături, motiv pentru care colegii juriști vor depune rapid sesizarea la CCR”, a transmis liderul deputaților liberali Florin Roman.

Și grupurile parlamentare ale USR au anunțat că vor sesiza Curtea Constituțională, pentru alegerea lui Florin Iordache la conducerea Consiliului Legislativ. Conform USR, candidații nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege.

PNL şi USR invocă legea pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ:

„(2) Preşedintele Consiliului Legislativ şi preşedinţii de secţii se numesc prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, reuniţi în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului, pe baza a câte trei propuneri ale birourilor permanente pentru fiecare funcţie, cu avizul comisiilor juridice reunite. Aceştia îşi exercită atribuţiile de la data depunerii, în mod individual, a jurământului prevăzut la alin. (3) în faţa preşedinţilor celor două Camere”.

Florin Iordache a fost votat de 185 de parlamentari, în vreme ce majoritatea absolută este de 233 de parlamentari.

Share