home EVENIMENT, POLITICA PNL depune în Parlament proiectul “Fără penali în funcţiile publice”

PNL depune în Parlament proiectul “Fără penali în funcţiile publice”

Share

Ludovic Orban, liderul PNL, a anunţat că Biroul Executiv a adoptat proiectul de revizuire a Constituţiei în urma rezultatului referendumului din 26 mai. Orban a precizat că proiectul include şi interdicţia persoanelor condamnate de a mai candida.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Astăzi am adoptat în Biroul Executiv proiectul de revizuire a Constituţiei României, în urma voinţei exprimate de cetăţenii români în cadrul referendumului din 26 mai. Am adoptat acest proiect în care am introdus, pe lângă modificările care se impun că urmare a voinţei exprimate de cetăţeni, am introdus şi proiectul privind integritatea în exercitarea funcţiei publice. Mai precis, interdicţia de a candida pentru persoanele care sunt condamnate, atât pentru Parlamentul României, cât şi pentru Parlamentul European. De asemenea am luat decizia de a mandata liderii grupurilor parlamentare ai PNL, Raluca Ţurcan la Camera Deputaţilor şi Florin Citu la Senat, să demareze dialogul şi discuţiile cu grupurile parlamentare, în primul rând cele din opoziţie, dar şi cu celelalte grupuri, în special cele care au semnat pactul pentru consolidarea parcursului european, pentru a face ceea ce aşteaptă românii de la noi, să operăm acele prevederi constituţionale”, a anunţat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv al partidului.

Ludovic Orban a mai spus că Biroul Executiv a aprobat proiectul cu care liberalii se vor prezenta în Comisia specială pentru modificarea legilor electorale.

„Am decis şi am aprobat proiectul care se vor prezenta reprezentanţii PNL în Comisia specială pentru modificarea legilor electorale, în care susţinem clar intoducerea votului prin corespondenţă la alegrrile parlamentare şi prezidenţiale. Susţinem de asemenea mărirea numărului de zile în care cetăţenii români din diaspora pot să îşi exercite dreptul. Solicităm şi creşterea numărului de secţii de votare din diaspora. În ceea ce priveşte votul pri n corespondenţă, propunem să se permită şi cetăţenilor români care domiciliază în România, dar se află în alte localităţi decât cele unde îşi pot exerfcita dreptul la vot”, a conchis liderul PNL.

Citeşte şi
Olguţa Vasilescu a făcut încă o nefăcută din vena propagandei PSD. CEC Bank Dolj a
Ludovic Orban a anunțat miercuri, la începutul ședinței de guvern, că a demis-o pe Lia
Augustin Zegrean a transmis un îndemn pentru guvernul PNL, să desființeze Secția Specială: „Dacă au
Preşedintele Klaus Iohannis a obţinut, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, cel mai bun scor
Urmează desecretizarea Dosarului 10 august! . Deputatul PNL Ovidiu Raetchi, vicepresedinte al Comisiei de aparare,
Foştii jurnalişti Nelu Barbu şi Andrei Zaharescu, proptiţi de PSD prin funcţii, prin diplomaţie, prin
Prim-vicepresedintele PNL, europarlamentarul Rares Bogdan, a declarat, la Caracal, ca este un sustinator al alegerilor
Primarul PSD din Focsani, Cristi Misaila, sustine ca deputatul PNL Ion Stefan, propus ministru al
„Le-am spus celor de la PSD, pardon, PNL.” Tăriceanu a rămas cu mintea tot acolo,
Viitorul Guvern care ar putea fi format de PNL si de alte partide politice va
Share