PSD îşi semnează decesul ca partid şi continuă drumul spre zid

Share

După 26-27 mai, PSD continuă drumul spre zid şi îşi semnează decesul politic, incapabil să se adapteze la noile trenduri ale politicii româneşti şi globale.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Dacă social-democraţii ar fi înţeles într-adevăr mesajul românilor (aşa cum a afirmat Viorica Dăncilă imediat după dezastrul din 26 mai),ar fi trecut în opoziţie şi s-ar fi curăţat de reziduurile comunistoide, recunoscând că în decembrie 2016 a minţit electoratul şi că şi-a asumat un program de guvernare mincinos, imposibil de aplicat.

În loc să facă asta, imediat după alegerile europarlamentare şi condamnarea liderului Liviu Dragnea, a continuat să facă nenorociri care reprezintă componente ale aceluiaşi atac împotriva statului de drept, exact la fel ca înainte de dispariţia PSDragnea din prim-planul partidului.

Este inexplicabil de ce, cu excepţia atacului la Justiţie, care a fost acum parţial oprit, PSD continuă să distrugă România. Atacurile sunt fix pe aceleaşi coordonate ca şi atunci când partidul era condus de superficia PSDragnea şi exponentul acesteia:

OUG pe alegerea directă a preşedinţilor de consilii judeţene, o măsură care, pe mecanica teoretică politică, ar trebui să ducă la consolidarea poziţiei PSD în judeţele dominate de acest partid, dar va avea exact efectul invers.

OUG pe Codul Administrativ, care face parte exact din aceeaşi paradigmă a consolidării puterii locale a baronilor partidului, dar care, împreună cu precedenta OUG, va duce la asmuţirea urii românilor contra acestui partid.

Renate Weber avocat al poporului. O măsură cumplită, care vădeşte ce intenţii are PSD în continuare: să slugărească România, exact cum a procedat şi până la 26 mai 2019.

intenţia de a limita sau a stopa posibilitatea ca deciziile Parlamentului să fie contestate la CCR, ceea ce denotă intenția PSD de a continua să terorizeze România dinspre actuala dictatură parlamentară.

votarea Legii Pensiilor, pe coordonate bugetare imposibil de susținut financiar, ceea ce sugerează intenția PSD de a trece în Opoziție şi a lăsa Dreapta reformistă să mai adune încă o dată cioburile de pe jos, pentru ca, după legislativele la termen de anul viitor, PSD să revină la putere şi să continue destrucţia statului român.

avizarea constituţionalităţii repatrierii aurului, o acţiune care ar trimite în colaps finanţele României şi care denotă intenţia partidului corupţilor de a prădui acest aur.

intenţia anunţată pe surse a CCR de a declara neconstituţional şi a respinge referendumul pe Justiţie al preşedintelui Klaus Iohannis.

Sunt şapte acţiuni politice revoltătoare pe care PSD la are în curs, pe agendă. Practic, pe 26 – 27 mai, partidul acesta s-a izbit tare de perete. S-a ridicat de jos şi a zis: “Nu sunt mulţumit că mi-am spart capul şi sunt ameţit, mai vreau”.

Următoarea izbire cu capul de zid va fi la anunţarea rezultatului alegerilor prezidenţiale. Apoi, vor urma, în 2020, încă două izbiri de zid ale PSD: la alegerile locale şi la alegerile legislative. La final, PSD va fi la pământ, bucăţele.

În acest timp, pentru a-şi duce la bun sfârşit destrucţia deliberată, vechiul PSD va pactiza politic tot mai evident cu noul PSD, adică Pro România. Deja Marian Neacşu (fostul bodyguard dragnist al premierilor pesedişti Grindeanu şi Tudose) este ca şi numit vicepreşedinte la ANRE.

Se vorbeşte despre susţinerea de către PSD, Pro România şi ALDE a unui candidat unic la prezidenţiale. Va fi atunci pe faţă, va fi “Pro România pentru noi /  Este PSD doi”. Măcar va şti toată ţara ceea ce noi spunem de mult timp.

De fapt, apele se despart în continuare. Este evident că toate nenorocirile listate mai sus nu au cum să vină din mintea puţină sau din buretele aflat în cocul Vioricăi Dăncilă. Ritmul, trendul şi direcţia destrucţiei sunt aceleaşi ca înainte de dispariţia din peisaj a lui Liviu Dragnea.

Tot mai clar, tot mai manifest, românii vor înţelege că răul cel mare nu era Dragnea şi cu găşcuţa lui, ci PSD. Acest partid trebuie să dispară şi, într-un mod foarte ciudat, pare nerăbdător să-şi provoace singur decesul.

Parcă este androidul acela din metal multiform, din Terminator II, care se îndreaptă spre victimă neabătut, în pofida faptului că se desface în bucăţele şi lasă pe drum mâini, picioare.

Dacă se retrăgea de la guvernare şi se curăţa până la alegeri de mizerie, mai avea o şansă ca, în frunte cu alţi oameni noi, să mai existe. Aşa, îşi bagă singur gheara în gât.

Share