home CORUPTIE, POLITICA Eugen Nicolicea: Raportul GRECO este succesul meu personal!

Eugen Nicolicea: Raportul GRECO este succesul meu personal!

Share

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, trimis de Camera Deputaţilor să reprezinte Parlamentul în cadrul Comisiei GRECO, susţine că raportul devastator al GRECO privind justiţia din România reprezintă un „succes personal”.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Subliniez că rezultatele dezbaterilor au reprezentat un succes pentru Camera Deputaţilor, dar şi un succes personal, deoarece în cadrul dezbaterilor am luat cuvântul şi am susţinut îndeplinirea unor recomandări care vizau Parlamentul, eu fiind şi iniţiatorul modificărilor Statutului deputaţilor şi senatorilor şi Regulamentului Camerei Deputaţilor, modificări care au condus la realizarea recomandărilor GRECO,” arată Eugen Nicolicea, într-un comunicat de presă.

GRECO arată, în raportul său anual adoptat la Strasbourg, că România nu a pus în aplicare sau a aplicat doar parţial recomandările precedente. România este printre statele cu cel mai mare număr de recomandări GRECO neimplementate sau parţial implementate.

Potrivit parlamentarului, GRECO a constatat că România a îndeplinit 4 recomandări, iar alte 3 recomandări au fost îndeplinite parţial.

„Ceea ce este important de precizat este că recomandările neîndeplinite, care vizează Parlamentul, pot fi îndeplinire relativ repede, dacă va exista voinţa politică necesară din partea grupurilor parlamentare,” susţine Nicolicea.

GRECO afirmă în raportul sau că Secţia Specială, puternic susţinută de PSD, reprezintă o „anomalie judiciară” şi recomandă desfiinţarea acesteia.

România se numără printre ţările care fac obiectul procedurii de neconformitate a GRECO, pentru nerespectarea corespunzătoare a recomandărilor din cea de-a patra rundă de evaluări, arată GRECO.

În termeni comparativi, România e printre statele cu cel mai mare număr de recomandări GRECO neimplementate sau parţial implementate. Turcia este prima astfel de ţară, urmată de Bosnia şi Herţegovina, Grecia, Armenia, Belgia, Macedonia de Nord, Serbia, Cipru, Portugalia şi România.

În raportul său global, GRECO avertizează că percepţia pe care o are publicul asupra nivelului redus de corupţie în anumite ţări poate duce la subestimarea necesităţii de a lua măsuri de luptă împotriva practicilor de corupţie.

Citeşte şi
Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea! Fapta
Candidatul PSD la Presedintie, Viorica Dăncilă, a sustinut ca presedintele Iohannis vrea sa-i extermine pe
Ministrul Agriculturii, Nechita-Adrian Oros, a declarat că a trimis Corpul de control pentru verificări la
Abundă de fake news dinspre campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale a
Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunta ca subsecretarul de stat Mihai Valeriu va fi demis,
Profesorul de la ASE Cristian Socol, care deținea funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere
Rareș Bogdan îi pune public 10 întrebări despre 10 august Vioricăi Dăncilă. „Pentru început, cred
Cătălin Dancu, consulul României la New York, un apropiat al lui Liviu Dragnea, ar urma
O serie de postări false este distribuită pe Facebook, cu mesajul conform căruia USR și
Ana Birchall o acuză pe Viorica Dăncilă că minte. "I-aș aduce aminte despre corespondența noastră
Share