home MASS MEDIA Plângere penală împotriva abuzurilor şefului Radioului Public, Ovidiu Miculescu

Plângere penală împotriva abuzurilor şefului Radioului Public, Ovidiu Miculescu

Share

Reprezentantul ales al salariaţilor în Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, SRR, Adrian Moise, a depus astăzi, 21 august a.c., o plângere penală pentru abuz în funcţie împotriva deciziei luate de preşedintele-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune SRR, Ovidiu Miculescu, de a restricţiona accesul membrilor Consiliului de Administraţie în incinta sediului instituţiei publice de presă.

În data de 19 august a.c., în timp ce încerca să intre în sediul instituţiei din strada Gral. Berthelot nr. 60-64, din București, preşedinteluiSindicatului Unit al Salariaţilor Radio România și membru ales al salariaților în Consiliul de Administrație, Adrian Moise, i s-a interzisaccesul de către jandarmii care păzeau intrarea în clădire.

Aceştia au prezentat Ordinul nr. 650 din 14 august 2013 semnat de preşedintele-director general, care permite accesul administratorilor în clădire, inclusiv la şedinţele CA, doar pe bază de bon de intrare, la fel ca în cazul persoanelor invitate în instituţie.

Într-o scrisoare adresată Parlamentului României, Preşedinţiei, Guvernului, Parlamentului European, Comisiei Europene, Partidului Socialiştilor Europeni, Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Federaţiei Europene a Jurnaliştilor, Comitetul Executiv al Federaţiei Române a Jurnaliştilor MediaSind a protestat împotriva acestei decizii abuzive şi securiste luate de Ovidiu Miculescu, anunțând, totodată, acțiuni de protest pe plan internațional, inclusiv în fața sediului Partidului Socialiștilor Europeni, organizație la care este afiliat partidul care îl susține pe șeful SRR

Împotriva administrației Miculescu există mai multe plângeri penale pentru abuz în serviciu, tulburare de posesie, furt calificat și aminințări, fapte săvârșite de Ovidiu Miculescu și de camarila sa împotriva angajaților SRR, a liderului de sindicat al acestora, prin spargerea sediului SUS Romania, confiscarea documentelor și ștampilei organizației sindicale, precum și alte fapte pedepsite de legea penală.

Pe această cale, Comitetul Executiv al FRJ MediaSind face un apel la instituțiile statului să aplice legea și să nu se lase intimidate de faptul că actualul președinte-director general al SRR este susținut politic de persoane aflate în funcții importante ale statului.

Comitetul Executiv al FRJ MediaSind

Citeşte şi
După trei ani de scădere, numărul violenţelor împotriva jurnaliştilor a crescut din nou în 2018.
Primăria liberalului Nicolae Robu a blocat toate conturile jurnalistului civic Mălin Bot şi ale membrilor
Patronul postului Realitatea TV, Cozmin Gușă, a declarat că Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de
Corina Crețu și-a acuzat pe Facebook propriul partid, PSD, că direcționează către presă ”sume incredibile”
FIJ (Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor) a reacţionat dur la agresarea şi baterea jurnaliştilor în timpul
Apare în arenă politicianul frenetic Şerban Mihăilescu a.k.a. Micky Şpagă. Aceasta este o nouă stenogramă
În prima stenogramă, protagonist este Adrian Năstase. Aici se vede una dintre bolile pe care
Grupul elveţian Ringier şi compania Sport Media Group din Bulgaria au cumpărat de la Intact
Șeful PSD Liviu Dragnea a lansat un atac direct la adresa libertății presei duminică seară.
Consiliul Naţional al Federaţiei FAIR - MediaSind, întrunit în data de 23 aprilie 2018 la
Share