Petrişor Cană şi alţi 19 jurnalişti au fost concediaţi de la Evenimentul zilei

Share

Jurnalistul Petrişor Cană şi alţi 19 colegi ai săi au fost daţi afară de la Evenimentul zilei, de Dan Andronic, care mai nou s-a aliat cu Radu Budeanu, patronul Gândul.

Surse din EvZ au declarat pentru aktual24.ro că patronatul ziarului a concediat 20 de angajați. Aceștia au fost trimiși acasă, la sfârșitul lunii iunie. Printre cei concediați se află și un jurnalist care suferă de o boală incurabilă: Petrişor Cană.

EvZ, patronat în acte de Dan Andronic, a concediat aproximativ 20 de jurnaliști și angajați din zona tehnică. Printre cei concediați se află și jurnalistul Petrișor Cană, care suferă de o boală incurabilă. Cană lucra la EvZ de peste zece ani.

„Îmi este greu, sincer, să scriu aceste rânduri. Pe 30 iunie, ziua în care a murit mama a încetat și colaborarea cu Evenimentul zilei. Nu am postat până acum nimic, la rugămintea unei persoane dragi. Mai ales că am trecut și prin durerea pricinuită de moartea celei care ne-a dat nume…

Nu vreau decât să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine și m-au susținut, iar colegilor care au rămas le țin pumnii. Și am încredere că evz va continua să aibă un cuvânt de spus în spațiul media. Și, să nu uităm, scopul și datoria ziaristului trebuie să fie acela de a fi alături de oameni. Practic, cea mai importantă investiție. Multă sănătate!”, a anunțat Petrișor Cană, pe pagina sa de Facebook.

Printre cei concediați se află și Adrian Patruşcă, un alt jurnalist care a lucrat mult timp la EvZ şi care în anii 90 fusese jurnalist la “Dreptatea”, publicaţia PNŢCD.

Concedierile au început la EvZ după ce ziarul a intrat într-un parteneriat cu Radu Budeanu, care deține deja mai multe publicații, au precizat sursele pentru aktual24.ro.

Budeanu și Dan Andronic și-au sincronizat în ultimul an acțiunile, ziarele controlate de cei doi publicând în același timp și cu aceeași tentă fotografii compromițătoare, la adresa unor jurnaliști și procurori.

Share