Petre Daea, ultima zisă: “Dacă țara îmi cere un picior, eu îl dau!”

Share

Petre Daea, fost ministru al Agriculturii sub Adrian Năstase, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă și Nicolae Ciucă, dă o nouă gherlă de consum public.

„Domnule, eu sunt pregătit să plec în secunda doi. Păi, când te așezi pe scaun și îți propui cât să stai, nu faci nimic.

Eu muncesc tot timpul! Nici mâncare nu-mi trebuie, dacă văd rezultatul muncii, domnule. Mă alimentez în mers, ca și panoul fotovoltaic!”, a declarat Petre Daea.

De notat că panourile fotovoltaice nu se alimentează de regulă în mers, pentru că nici casele, nici câmpurile pe care sunt montate nu sunt mobile. Da, există o serie de modele auto care funcţionează cu panouri fotovoltaice, dar nu e foarte răspândită.

Petre Daea a fost recent citat ca martor, la DNA, în dosarul fostului ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Venirea sa la DNA a fost un prilej pentru jurnaliști care s-au înghesuit să-i smulgă o declarație, dar și pentru protestatarii de carieră.

„Eu mă duc la toate organele statului. Mă duc indiferent unde sunt chemat. E o instituție ca oricare altă instituție. Știu trei lucruri. Știu că n-am încălcat legea niciodată. 52 de ani de muncă ai mei demonstrează acest lucru. Că nu încalc și că nu o voi încălca niciodată.”, a spus ministrul Agriculturii.

Un alt aspect esențial pentru Petre Daea este susținerea familiei și, în special, a soției, care este la curent cu tot ce se spune în presă despre soțul ei.

„Mi-a spus, pentru că ea suferă cel mai mult. Și frații mei care sunt mai în vârstă și mi-au spus: «Petrică, noi n-am copilărit. Hai să copilărim și noi la vârsta asta.» Și îi afectează, îi afectează imaginea și pe copii, datorită prezentărilor pe care le fac cei de la televiziune…

Stați liniștiți, că fratele vostru nu vă face nici o greutate și nu vă face de râs și stau aici cât țara are nevoie de mine. Dacă! Rețineți ce vă spune Petre Daea și din acest punct de vedere să nu puneți la îndoială.

Dacă țara îmi cere un picior și consideră că e necesar să se sprijine în ea, eu îl dau. N-am niciun interes politic. Fac această dăruire a mea, pentru că este o dăruire și un efort, pentru că îmi iubesc țara și iubesc oamenii..”, a încheiat ministrul Agriculturii.

De notat că Daea cel idealist şi nobil şi-a aranjat familia. Fiica lui are afaceri în piscicultură, lucru care s-a relevat acum câţiva ani, când cormoranul devenise duşmanul naţiunii române.

Pe de altă parte, “naşa Cami Luchi”, soţia ministrului, este evocată în dosarul avut de inculpatul Adrian Chesnoiu, predecesorul din PSD la Ministerul Agriculturii al lui Petre Daea.

Share