Petitie online contra RCS & RDS

Share

Pe Internet exista o petitie contra RCS & RDS. Acum vreo 10 – 12 ani, inainte ca grecii sa ajunga la concluzia ca, daca nu fac treaba, pierd toata piata de telecomunicatii din Romania, spuneam ca este nevoie sa apara o asociatie a celor afectati de practicile Rom Telecom.

Acum sustin ca ar trebui sa apara o asociatie a pagubitilor companiilor prin cablu. Motivatia este simpla: trebuie sa realizam ca acum 10 – 12 ani piata telecomunicatiilor era dominata de mastodontul care era vechiul Rom Telecom.

Cum a aparut concurenta, lucrurile s-au schimbat radical. Babornita acra Rom Telecom, care te plesnea peste bot de nu te vedeai inca de cand sunai la informatii, s-a transformat intr-o domnisoara simpatica si amabila, culanta, gata sa-ti prezinte oferta extraordinar de avantajoasa a companiei si sa te ajute sa faci orice pas cat de mic in relatiile cu Rom Telecom.

In schimb, pentru ca piata serviciilor de 3P prin cablu este un oligopol dominat de doi mari actori de piata – RCS & RDS si UPC, aceste doua firme se comporta in esenta, cu diferente de ton si cu o infrastructura evident mai informatizata, cam la fel ca Rom Telecomul de acum 10 ani.

Fondul petitiei pe care o vom prelua in continuare este un bun studiu de caz in aceasta materie.Stop abuzurilor RCS & RDS si ale altor firme de cablu! ANPC sa-si faca datoria!

Dintre companiile de cablu TV & internet & telefonie, RCS & RDS este, probabil, cea care isi gestioneaza cel mai prost relatia cu clientii. RCS & RDS comite abuzuri uluitoare si nici macar atunci cand conducerea societatii este sesizata, in scris, nu se iau niciun fel de masuri de indreptare a situatiilor create.

Dau exemplul meu, dar sunt sigura ca sunt mii de clienti cu situatii similare sau asemanatoare. Pe 17 noiembrie 2009, am depus la un oficiu RCS & RDS o sesizare scrisa la care nici azi, dupa mai bine de o jumatate de an, nu s-a dat vreun raspuns, iar situatia semnalata a ramas neschimbata. Povestea integrala o gasiti aici: http://sites.google.com/site/petitionarul/

Atunci cand am depus sesizarea, in acel oficiu erau zeci de clienti care isi manifestau nemultumirea si chiar indignarea fata de abuzurile firmei. Iata de ce am decis ca nu se mai poate asa, ceva trebuie facut, Protectia consumatorilor trebuie cumva urnita, determinata sa aduca RCS & RDS in legalitate si responsabilitate fata de clienti. Iar daca asta nu se poate, sa constituim o asociatie a pagubitilor si sa ne aparam interesele in instanta!

Daca esti client RCS & RDS si nu esti multumit de serviciile acestei companii, semneaza aceasta petitie!

Daca te consideri pagubit de RCS & RDS, ar trebui sa semnezi aceasta petitie si sa iti spui povestea. Ar ajuta daca ai putea si proba ceea ce ai de spus!

Daca esti de parere ca ar fi o buna initiativa constituirea unei asociatii a pagubitilor firmelor de cablu TV & internet & telefonie (o asociatie care sa le faca dreptate, inclusiv in Justitie, pagubitilor), semneaza aceasta petitie, precizand ca ai vrea sa existe asociatia si mentionand daca tu ai vrea sa fii un membru activ al ei.

Cerem Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor
(ANPC) sa-si faca datoria, sanctionand societatile de cablu TV & internet & telefonie PE MASURA ABUZURILOR PE CARE ACESTEA LE COMIT IN RAPORTURILE CU CLIENTII LOR! ANPC are la indemana instrumentele pentru a forta firmele de cablu TV & internet & telefonie sa-si trateze clientii cu respectul cuvenit!

Dora-Laura Viziteu, Bucuresti, 11 mai 2009

Share