home EVENIMENT Personalitati artistice spun povesti salvatoare pentru copiii vulnerabili

Personalitati artistice spun povesti salvatoare pentru copiii vulnerabili

Share

Extinderea pandemiei cauzate de SARS-CoV-2 în România vulnerabilizează o dată în plus pe cei 1.300.000 de copii care trăiesc în condiții de sărăcie și excluziune socială și ale căror drepturi la educație, sănătate și siguranță trebuie garantate cu prioritate.

Pentru a limita consecințele negative ale marginalizării lor și pentru a asigura resurse și instrumente suplimentare de intervenție, în contextul în care activitatea în programele educaționale, în școli și grădinițe nu mai este permisă, Organizația Salvați Copiii România dă startul unei ample campanii umanitare, #SALVEZCUPOVESTI.

Campania se dorește a fi un loc magic în care prieteni atașați cauzei copiilor, artiști, scriitori, sportivi și alții, vor spune poveste după poveste, pentru a construi astfel o rețea de suport pentru copiii aflați în risc, al căror acces la hrană, medicamente, servicii publice și povești este îngreunat, dacă nu chiar absent. Implicarea concretă a acestor oameni extraordinari presupune postarea de înregistrări video scurte cu citirea unei cărți de povești pentru copii, folosind conturile Salvați Copiii de Facebook și Instagram, precum și conturile proprii. Campania #SALVEZCUPOVESTI va fi lansată de Andreea Esca și fiica sa Alexia Eram.

Prin vocile celebrităților, vom contribui la starea de bine a copiilor. Dar povestea citită va putea fi spusă până la capăt atunci când cauza copiilor vulnerabili va fi susținută de cât mai mulți oameni prin trimiterea unui SMS la 8847. Campania se constituie astfel într-un îndemn național la o donație pentru acei copii români care nu se bucură de o viață de poveste și pentru care hrana e o grijă zilnică.

Sumele strânse vor asigura copiilor afectați de sărăcie alimente de bază și acces la educație. Se pot face donații lunare, în valoare de 20 RON, 50 RON, 100 RON sau altă sumă direct pe site-ul organizației Salvați Copiii: www.salvaticopiii.ro/coronavirus/sustinerea-copiilor-vulnerabili

“Mulțumim Andreei Esca și Alexiei Eram pentru că au acceptat să dea startul campaniei, precum și tuturor celebrităților care se implică în a atenționa asupra vulnerabilității crescute a copiilor din familiile afectate de sărăcie, care trebuie ajutați acum. Mulțumim, de asemenea, editurilor partenere, Libris, Editura Paralela 45 și Signatura, pentru minunatele cărți cu povești pe care le-au donat și mulțumim echipei Positive Communication”, declară Gabriela Alexandrescu, Președintele Exceutiv al Organizației Salvați Copiii România.

Înregistrările video pot fi văzute pe www.instagram.com/salvaticopiiiromania, fiind însoțite de hashtag-urile #SALVEZCUPOVESTI, #SAVEWITHSTORIES și #SalvatiCopiii. Campaniei globale #SAVEWITHSTORIES (www.instagram.com/savewithstories/) i s-au alăturat nume mari, precum Jennifer Garner, Amy Adams, Jeff Bridges, Ellen DeGeneres, Jimmy Fallon, Glenn Close sau Natalie Portman.

Citeşte şi
PNL susţine proiectul USR, de impozitare a pensiilor speciale cu 90%

PNL va susţine orice proiect de lege referitor la impozitarea pensiilor speciale. Liberalii sunt deschişi Read more

Salvați Copiii. Medicii de la Spitalul ”Cuza Vodă” din Iași, nevoie urgentă, ecograf performant

Organizația Salvați Copiii România împreună cu Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie "Cuza Vodă" Iași, Read more

Salvaţi Copiii. Peste 6.000 de sesizări privind dispariții de copii

Organizaţia Salvaţi Copiii trage un semnal de alarmă asupra implicaţiilor pe termen lung ale dispariţiilor Read more

Klaus Iohannis a anunţat noua Strategie de Apărare Naţională

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat nouă Strategie Naţională de Apărare. Anunţul public a fost făcut Read more

PNL, scor zdrobitor în opţunile de vot. Pro România a comandat sondajul

Un sondaj realizat de INSCOP Research, la comanda ProRomânia, arată că PNL continuă să fie Read more

Majoritatea alegătorilor PSD e de acord cu măsurile de izolare

Un sondaj dat publicităţii de IRES arată că majoritatea alegătorilor PSD agreează măsurile guvernamentale de Read more

Raluca Turcan a postat pe Facebook harta României Mari

Cu prilejul împlinirii a 145 de ani de când ființează Partiul Național Liberal, vicepremierul Raluca Read more

USR vrea confiscarea extinsă a averilor dobândite infracţional

Uniunea Salvaţi România (USR) a depus un proiect de lege care vizează modificarea Codurilor penale Read more

Salvati Copiii pune la dispozitia spitalelor mecanismul de 3,5%

Peste 100 de unități medicale și de îngrijire pacienți din întreaga țară au cerut sprijinul Read more

Share