home CORUPTIE, POLITICA Titus Corlăţean renunţă la şefia Senatului. În loc, Robert Cazanciuc

Titus Corlăţean renunţă la şefia Senatului. În loc, Robert Cazanciuc

Share

Vicepreşedintele Senatului Robert Cazanciuc a preluat de la colegul său, pesedistul Titus Corlăţean, atribuţiile de preşedinte interimar al acestui for legislativ.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

Potrivit lui Cazanciuc, Corlăţean a anunţat în şedinţa Biroului Permanent că renunţă la funcţia de preşedinte al Senatului din motive personale, solicitând că funcţia să fie preluată de unul dintre vicepreşedinţi. L-a propus pe Robert Cazanciuc.

Noul preşedinte al Senatului a pledat pentru dialog între instituţii, autorităţi şi între grupurile parlamentare.

„Voi dialoga şi colabora cu toate grupurile parlamentare, astfel încât legile trimise de Senat să facă mai bună viaţa tuturor românilor. E o preluare de atribuţii într-un moment dificil pentru întreaga ţară şi, mai mult ca niciodată, avem nevoie să stăm în jurul mesei rotunde indiferent din ce partid provenim pentru a stabili priorităţile pentru ţara, fără patimă, fără orgolii. Trebuie să ne asumăm în momente dificile decizii care să schimbe în bine viaţa romanilor”, a afirmat Cazanciuc.

Titus Corlăţean anunţa, la începutul lunii februarie, că este desemnat de conducerea Senatului, în urma demisiei lui Teodor Meleşcanu, să exercite atribuţiile de preşedinte al acestui for legislativ până la alegerea unui nou preşedinte.

Teodor Meleşcanu a demisionat pe 3 februarie din această funcţie, după ce, pe 22 ianuarie, Curtea Constituţională a stabilit că este neconstituţională alegerea să la conducerea Senatului.

Grupul PSD din Senat l-a ales în urmă cu două luni pe Şerban Nicolae depre candidat al formaţiunii pentru şefia Senatului.

Share