home EUROVISION, EVENIMENT EUROVISION: Paula Seling s-a ascuns dupa canapea la conferinta de presa

EUROVISION: Paula Seling s-a ascuns dupa canapea la conferinta de presa

Share

Ea a avut aceasta reactie, fetiţărindu-se dupa ce s-a vadit ca nu stie numele concurentului norvegian din acest an de la Eurovision, Didrik Solli-Tangen.

Nici nu va avea ocazia probabil sa relationeze cu acesta (daca va fi un concurs corect), ori sa concureze cu el, ca anul trecut Norvegia a castigat Eurovision si se duce direct in finala, unde in mod normal “Playing With Fire” nu are ce cauta.

Cel mai tare ma distrez, gandindu-ma cum va canta Paula Seling sau alta cântăcioasă de Carpati, cu voce excelenta, insa lipsita de compozitor de anvergura, peste vreo sase luni, pe la agapele cu şicleală de mare caragaţă de pe TVR, sa interpreteze hit-ul lui Didrik, asa cum cântează acum Nico hit-ul lui Celine Dion, “The Prayer”.

Dar despre toate acestea dupa urmatorul clip, care contine o parte din conferinta de presa a candidatilor romani la un loc in finala Eurovision, ce va avea loc la Oslo sambata viitoare:

In fapt, vom urmari un destul de simplut chestionar, la nivelul culturii generale, la care probabil ca poate raspunde si un scolar de clasa a opta oarecum pregatit.

Remarc cu maxima placere dictia de mafiot italo-american a cantautorului Ovi/Ovidiu Martin/Jacobsen/Cernauteanu. Daca se expatriaza in Little Italy, o sa-si spuna Ovide Jacoppo.

Observati ca, in debutul clipului, Ovidiu vorbeste chiar despre balada interpretata de norvegianul Didrik Solli-Tangen, pe care deja am prezentat-o si care, in opinia mea, este una dintre cele doua melodii cele mai frumoase de la aceasta editie, alaturi de aceea a spaniolului Daniel Diges.

Veti constata ulterior ca acest lucru devine foarte important, in logica desfasurarii evenimentelor, masinilor dezbracate si femeilor rasturnate-n timpul conferintei de presa.

(moderator) Este putin cam greu pentru voi sa invingeti Norvegia (n.n.: la concursul Eurovision)?
(Ovi) Nu, nu gandesc in felul acesta. Cred ca daca am fi atat de norocosi incat sa castigam aceasta competitie, cred ca… stiti, este producatorul nostru care este norvegian si va fi deopotriva un succes norvegian si romanesc. Nu m-am gandit sa inving Norvegia.

Viclean baiatul. Urmeaza alte intrebari puse din sala, de catre diferiti jurnalisti. Paula este intrebata cum isi antreneaza vocea, pentru ca sunt cateva note foarte sus in partitura solo pe care o interpreteaza, atunci cand canta “Playing With Fire”.

“Ar putea parea putin cam ciudat pentru dumneavoastra”, spune Paula, si explica faptul ca are o doamna profesoara cu care face incalzirea vocala inainte de fiecare concert, iar inainte de semifinala de marti isi va face de asemenea incalzirea, dandu-i telefon acestei doamne acasa, in Romania. Frumos.

Ei, si pe la minutul 5, secunda 18, moderatorul conferintei de presa o supune pe Paula Seling unui soi de chestionar (ceea ce mie mi se pare oricum o treaba destul de stupida).

Ok, Paula, numele capitalei Norvegiei?
Este Oslo, desigur.

De cate ori a castigat Norvegia Eurovision Song Contest?
De trei ori.

Si numele invingatorilor?
Pot sa numesc unul. Pot sa-l numesc pe Alexander Rybak, dar numele celorlalti sunt atat de complicate, incat va rog nu ma impuscati!

Hai, mai Paula! Complicate? Iar aici se petrece primul lucru ciudat cu Paula, care inclina capul si ridica mana ca sa se apere. Ce se intampla cu acesti oameni atunci cand ajung in strainatate? Nici macar nu este intrebarea mea, este a unui amic.

Cati oameni traiesc in Norvegia?
(Ovi ii sopteste, iar ea se-ntreaba) Patru milioane?

(moderatorul aproba) In jur de 4,7 milioane. Suntem monarhie sau republica prezidentiala?
Monarhie. (Nu pot sa-mi reprim intrebarea daca Elena Udrea s-ar descurca mai bine la acest chestionar)

Care sunt numele concurentilor norvegieni? Exceptandu-l pe Ovi. Mai avem inca unul.
Paula se gandeste, se gandeste. Haide, Paula, e usor. Ovi i-a pomenit numele mic in urma cu numai cateva minute. Haide. Spune-i numele. Haide, nu cred ca nu-l stii. Nu, nu se poate, Paula se ridica de pe fotoliu si se ascunde in spatele acestuia.

Jurnalistii aplauda. Bine, ca nu stie numele prim-ministrului norvegian (Jens Stoltenberg, dar aceasta nu conteaza, asta mai treaca-mearga, ca nu este Elena Udrea), dar sa nu stii tu, mai Paula, care este unul dintre favoritii de anul acesta, de la competitia la care te-ai dus ca sa iti reprezinti tara!

Mai Paula mai… Sa nu stii tu numele cui a castigat Eurovision… Mama, ce rusine! Ca doara nu vorbim de Madder Mortem. Ori de Magic Pie. Nici despre Ronny Heimdal. Nici macar despre Aunt Mary. Cu toate ca, avand in vedere veleitatile tale, de Heimdal ai fi putut auzi.

Si de ce trebuie sa faci ca dooda-n padure: “Why do You do this to meeeee?…”. Alte modalitati de expresie nu se ezgzista? Ca sa nu mai spunem ca acest lasa ca, daca vii anul viitor in Romania pentru urmatoarea editie Eurovision, am sa-ti pregatesc si eu un set de intrebari! suna complet aiurea, chiar daca “publicul” aplauda de complezenta la fiecare trei intrebari, din politete.

Acum, inca odata: ce se intampla cu romanii, oameni seriosi de altfel, atunci cand ajung in strainatate? Au impresia ca, daca se clovnaresc, vor fi mai apreciati de catre strainii cu care relationeaza.

Paula, la urmatoarea conferinta de presa trebuie neaparat sa faci pasul piticului, sa stai in maini si sa te ascunzi in scena, evident dupa ce scoti dusumeaua.

Share