home CORUPTIE, MASS MEDIA, POLITICA, STIRI DESPRE JURNALISTI Paul Radu, fondator Rise Project, a locuit sub acoperire în Brazilia

Paul Radu, fondator Rise Project, a locuit sub acoperire în Brazilia

Share

Paul Radu, fondatorul reţelei Rise Project, a dezvăluit că a stat două luni în Cumbuco (Brazilia), locul unde Liviu Dragnea şi acoliţii săi îşi petreceau vacanţele pentru a se documenta în legătură cu afacerile fostului stăpân al PSD.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

„Vă spun în premieră că eu am locuit timp de două luni în Cumbuco, de unde a plecat Comana spre Costa Rica. În cele două luni, am locuit sub acoperire într-un apartament care aparţinea grupului RegioTrans şi am strâns multe informaţii”, a spus Paul Radu, pentru Europa Liberă.

Europa Liberă: Fiindcă a venit vorba de Epoca Dragnea, s-a pus întrebarea de ce nu aţi continuat dezvăluirile în Cazul Valiza. Aţi fost intimidaţi sau n-aţi mai găsit nimic interesant?

Paul Radu: „Orice ancheta se opreşte la un moment dat. În valiza era un set consistent de documente, plus un hard disk. Noi am scos informaţiile de interes public, care arătau corupţia din gruparea TelDrum, Dragnea şi alţii din jurul său. Am dat mai multe episoade cu informaţiile relevante pentru public, dar lumea se aşteaptă să publici la nesfârşit.

Aşa a fost şi cu Panama Papers. În momentul în care jurnalistul sapa, realizează că numai anumite informaţii sunt de interes public, nu tot ce este acolo. Unele nu le poţi folosi, fiindcă nu poţi să le dovedeşti. Aşa a fost şi cu „Valiza”, am exploatat toată informaţia utilă. Eu cred că a fost un proiect foarte bun”.

Europa Liberă: Din anchetele publicate de Râse Poject referitor la afacerile şi proprietăţile lui Liviu Dragnea un aspect a rămas…în aer. Aţi aflat mai mult despre sinuciderea bizară, în toaleta avionului, a lui Costel Comana, patronul RegioTrans, personaj aflat în afaceri cu Dragnea?

Paul Radu: „Am mers pe urmele acestei sinucideri suspecte dintr-un avion în zbor între Bogota şi Costă Rica.Vă spun în premieră că eu am locuit timp de două luni în Cumbuco, de unde a plecat Comana spre Costa Rica.

În cele două luni, am locuit sub acoperire într-un apartament care aparţinea grupului RegioTrans şi am strâns multe informaţii. Astea erau principalele teme de discuţie între localnici: unul era Dragnea, despre care ei ştiau că a fost prim-ministru în România, şi Costel.

Toată lumea îl ştia pe Costel, de la antrenorii de kitesurf, la ultimul localnic, fiindcă Comana era prietenos. Deci lumea nu îşi putea explica de ce să se sinucidă, mai ales că, doar cu câteva zile înainte, vorbiseră cu el, omul era în verva, era în stare psihică bună.

Noi, la Rise, am investigat moartea lui Comana în Costa Rica, unde autorităţile au emis un certificat de deces. Am verificat şi ipoteza că a fost o moarte aranjată, însă, dacă urmăreşti documentele, afli că Costel Comana a murit în acel avion, a fost dus la morgă de lângă aeroport şi acolo s-ar fi făcut o autopsie.

Aşa spun documentele şi oricât de ciudat e, ele susţin varianta sinuciderii. Mai departe, noi nu putem să facem speculaţii”.

Citeşte şi
Olguţa Vasilescu îl acuză pe Raed Arafat că s-a dat cu Statul Paralel

Deputatul PSD, Lia Olgita Vasilescu, reacţionează foarte nervoasă, după ce Rise Project a publicat un Read more

Cum funcţionează încercarea de demobilizare a electoratului lui Dan Barna

Dan Barna este, în acest moment, pericolul numărul unu pentru actualul establishment politic corupt. Şi, Read more

Rise Project despre afacerile din Libia ale Grupării Dragnea

Rise Project a dat publicităţii noi documente din celebra valiză din Teleorman. De data aceasta, Read more

Poliţia Teleorman cere Rise Project divulgarea surselor TeleormanLeaks

Rise Project anunţă ultimele presiuni pe care Dragnea le face asupra sa. Poliţia Teleorman cere Read more

Rise Project este ameninţată de o PSD-istă urmărită penal

Ancuța Gianina Opre se împrieteneşte tot mai mult cu jurnaliştii de investigaţie de la Rise Read more

Dan Barna: Şefa ANSPDCP să demisioneze pentru că ameninţă presa

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că şefa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Read more

Liviu Dragnea s-a lepădat de fi-su din motive foarte serioase

Liviu Dragnea are toate motivele să se lepede de toată lumea care îl cunoaşte şi Read more

Audieri DNA în serie în clanul lui Liviu Dragnea. Laţul se strânge

Audieri DNA în serie au loc în aceste momente în rândul membrilor clanului lui Liviu Read more

DNA confirmă: Faptele descrise în nota DGPI, parţial investigate

Unele porţiuni dn investigațiile jurnalistice RISE Project sunt obiectul unui dosar penal pe rolul DNA. Read more

RISE Project: Cine este Liviu Dragnea. Conexiunea cu TelDrum

Publicaţia de invetigaţii RISE Project a publicat ancheta anunţat asupra lui Liviu Dragnea. Conform acesteia, Read more

Share