home EVENIMENT Patronii brutăriei din Ditrău, plângere la Poliţie pentru ameninţare

Patronii brutăriei din Ditrău, plângere la Poliţie pentru ameninţare

Share

Conducerea brutăriei din Ditrău a depus plângere penală la Poliţia Municipiului Gheorgheni pentru ameninţare, incitare la ura sau discriminare.

DONEAZĂ ACUM

PENTRU PRESA INDEPENDENTĂ!

De asemenea, pentru tulburarea ordinii publice, în urma situaţiei generate în comună de angajarea la firma în cauză a doi muncitori din Sri Lanka.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, care a precizat că plângerea va fi conexata dosarului penal deschis deja în acest caz.

„La data de 3 februarie, la Poliţia Municipiului Gheorgheni a fost înregistrată o plângere, trimisă prin avocat de reprezentanţii unei societăţi comerciale din comună Ditrău, referitoare la săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, incitare la ura sau discriminare, tulburarea ordinii publice, precum şi la infracţiuni prevăzute de OUG 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob. Plângerea va fi conexata dosarului penal iniţiat deja la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, înregistrat din oficiu, în rem, faţă de infracţiunea de incitare la ura sau discriminare. În cauză sunt efectuate verificări, activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, la finalizare urmând să fie propusă soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Gheorgheni”, a informat presa Gheorghe Filip.

Acesta a refuzat să precizeze dacă plângerea conducerii brutăriei vizează anumite persoane, punctând faptul că este vorba de detalii din ancheta pe care nu le poate dezvălui.

Aproximativ 200 de localnici din Ditrău s-au adunat săptămâna trecută în fata primăriei, nemulţumiţi că o brutărie din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susţinând că le e teamă că la ei în comună să nu vină migranţi, care să le impună cultura lor şi să le pună în pericol siguranţa.

Reprezentanţii brutăriei susţin că doi proprietari de locuinţe unde au fost cazaţi muncitorii sri-lankezi, la Ditrău respectiv Lăzarea, au primit ameninţări de la localnici, astfel încât patronii fabricii de pâine au decis să îi mute pe aceştia la Gheorgheni.

De asemenea, a fost creat un grup pe Facebook, care poartă numele „Migrans mentes ditrot akarunk” (Vrem un Ditrău fără migranţi), în care au fost postate multe mesaje împotriva celor doi muncitori.

Situaţia a fost discutată şi sâmbăta, în cadrul unui forum organizat la Casa de Cultură din localitate, majoritatea luărilor de poziţie făcând referire la nemulţumirile localnicilor la adresa patronului brutăriei, a salariilor oferite şi condiţiilor de muncă.

Share