Pariurile negre. Cine, cum şi cîţi bani se scot din blaturi! (GSP)

Share

Fostul patron de la CFR Timişoara, Georgică Cornu, oferă detalii şocante din subteranele primelor două ligi: “Fotbalul românesc e finanţat abundent din pariuri ilegale“.

Aflat pe locul 57 în topul “Forbes” al celor mai bogaţi oameni din România, afaceristul din Banat sugerează că inclusiv cluburile importante din Liga 1 ar fi susţinute financiar din fonduri “negre” provenite din pariuri.

Georgică Cornu, 54 de ani, fostul patron de la CFR Timişoara în perioada august –  decembrie 2008, face publice pentru prima dată amănunte incredibile din lumea obscură a pariurilor “negre”.

Şi vine să confirme că fenomenul a luat o asemenea amploare în România, încît nu e întîmplător că UEFA a sesizat recent FRF în legătură cu două partide suspecte din liga secundă.

citeste si: Dezvăluirile unui jucător despre meciurile trucate! Insider în mafie

Domnule Cornu, aţi fost primul om din fotbal care a denunţat mafia pariurilor din fotbalul românesc şi aţi renunţat la finanţarea lui CFR Timişoara, din acest motiv, după numai patru luni, în 2008.
Aşa este, domnule! Au fost multe rezultate curioase şi am primit semnale de la oamenii din jur că se joacă sume imense la pariuri chiar de fotbaliştii pe care-i aveam atunci la echipă.

FOTO: Antena 1 Tg. Mures

E foarte greu să obţii dovezi, dar pentru mine e clar că s-au întîmplat şi se întîmplă lucruri dubioase în întreg fotbalul românesc pe acest domeniu. De exemplu, eu am avut un portar, nici nu-mi mai amintesc numele, despre care tot eram avertizat: “Vezi că ăsta te lucrează!”.

“Se miza prin Serbia şi Singapore”

Îmi închipui că aţi trăit nişte experienţe personale legate de acest subiect.
Uite, îmi aduc aminte că m-am bucurat după o victorie cu 4-0 la “U” Cluj, dar apoi, după ce am văzut cum am pierdut imediat acasă cu Internaţional Piteşti, 3-4, şi cu ACU Arad, 1-2, mi-a picat fisa. Pentru succesul nostru de la Cluj fusese o cotă de 7/1, cam pe acolo şi la înfrîngerile de pe teren propriu.

Mi-am dat imediat seama că e ceva necurat la mijloc, mai ales că tot auzeam zvonuri că se mizează masiv pe meciurile lui CFR prin Serbia şi Singapore! Eram la un moment dat pe locul 2, după care au început să curgă eşecurile… citeste tot aici

Share