home POLITICA Paul Pacuraru a fost suspendat de catre Traian Basescu

Paul Pacuraru a fost suspendat de catre Traian Basescu

Share

Asa cum arata Evenimentul Zilei, de exemplu, presedintele Traian Basescu a semnat suspendarea din functie a lui Paul Pacuraru.

Acesta, un om pe care il cunosc de 18 ani, dar despre ale carui malversatiuni actuale nu stiu prea multe, a declarat ca ar fi vrut sa demisioneze de mult timp, insa nu l-a lasat sa o faca premierul Calin Popescu-Tariceanu. C-asa-i in tenis!

“Sunt foarte bucuros pentru ce s-a întâmplat în perioada mandatului meu, în ce priveşte politicile sociale”, a declarat în Paul Păcuraru.

Aici, Paul, ne despartim. In timpul mandatului dumitale s-au dat atat de multe pomeni electorale, ca ele pot fi numite fara nici un fel de retinere astfel.

Teoria economica a folosirii judicioase a bugetului spune ca banii contribuabililor trebuie investiti, adica dati pentru sanatate, invatamant si infrastructura, de exemplu. Astfel, dupa perioade medii si chiar lungi de timp, ei ti se intorc inzecit.

Noi nu am investit banii astfel. Sistemul sanitar e la pamant. Pacientii mor de foame in spitale. In invatamant, profesori blazati sunt violentati de elevi golani, care dau cu pumnul in tabla si isi violeaza colegele.

Infrastructura este o jale. De-abia am reusit in aproape zece ani sa avem soselele cat de cat bune si am construit niste zeci de kilometri de autostrada. Trebuia sa construim vreo o mie, ca sa ne vina strainezii la turism, pe la munte, pe Litoral, si transporturile sa creasca si sa infloreasca.

Ca doar de aceea suntem la rascruce de drumuri comerciale. In loc de asta, guvernul dumitale, asa-zis liberal, a investit in pomeni electorale. Pomenile electorale aduc voturi, aliante dubioase cu partidele ultraconservatoare, de tipul PC si PSD, care tin tara in loc si propaga marea coruptie, prevalandu-se in mod fals de separatia puterilor in stat, atunci cand vine bratul legii sa te ia la cercetat.

Pomenile electorale nu aduc bani la buget, ci golesc bugetul tarii. Tara, cu bugetul golit (si un urs Panda bine dresat putea sa mareasca pensiile fara masura in acesti ani, cum ai facut dumneata), se pregateste sa intre intr-o posibila criza de dimensiunile crahului din 1929, asa cum am aratat in postarea anterioara.

Atunci, in acele momente, lumea o sa-si aduca aminte altfel de Guvernul lui Calin Popescu-Tariceanu, in care era ministru al Muncii Paul Pacuraru. Cat despre suspendarea din functie a unui fost liberal adevarat, pe care l-am cunoscut, pe cand eram student la Galati, si din care nu am mai recunoscut nimic in ministrul de azi, eu cred ca trebuia sa se faca mai demult.

Daca Pacuraru este corupt, vreau sa stiu. Daca nu, asijderea. Si repede. Pentru ca, daca nu este corupt si lucrurile se vor petrece rapid, nu vom compromite un om curat, iar daca este corupt si o vom afla rapid, vom desparti putin raul de bine.

Ce ne facem cu justitia? E oarba? E muta? E surda? E lobotomizata? Ne intoarcem la postarea mea de ieri, cu reportajul acela crunt. O, da! Ce incredere putem sa avem in ceea ce face Justitia romana azi? Aproape nici una. Vom afla cum este Paul Pacuraru, corupt sau nu, in acest deceniu?
Ma indoiesc…

Share