OTV la puscarie?

Share

La Radio Erevan se pune intrebarea: Stiti ce inseamna OTV la puscarie? Radio Erevan raspunde: Inseamna: “O Taie Vantu’ la Puscarie?”

De ani in sir critic emisiunile de tembelviziune (si nu de televiziune) de la Oglinda TV sau OTV. Post care nu mai apartine decat partial personajului funambulesc Dan Diaconescu. 20% din actiuni au fost achizitionate de catre Sorin Vantu, evident printr-un off-shore.

FOTO: Gandul

Am scris in mod repetat despre faptul ca aceasta televiziune, OTV, intoxica opinia publica, prin emisiuni fara cap si fara coada, avand subiecte alese dintr-o extensie televizata a rubricilor morbide si de cancan de proasta calitate, ale publicatiilor tabloide.

Cand OTV s-a rebranduit si s-a mutat din garsoniera sa clasica, o vreme am crezut ca Dan Diaconescu se transforma, dintr-un gang uman insalubru tv, incetul cu incetul, intr-un jurnalist de televiziune.

Am avut totusi dubii serioase asupra deciziei mai multor politicieni de a transmite mesaje politice de pe acest post, pana cand lucrurile nu se clarifica pe sticla acestui (intr-adevar) canal (la propriu) de televiziune.

Daca Traian Basescu se compromitea, acceptand invitatia TVR sub mandatul lui Alexandru Sassu, cam acelasi lucru l-a facut si fiind prezent in studio la Dan Diaconescu.

Felul in care o pleiada intreaga de jurnalisti si organe de presa s-au raliat la un asa-zis protest mass-media pentru libertatea presei, prin presiuni mediatice destinate sa vizeze eliberarea lui Dan Diaconescu, spune multe.

Trebuie sa observam ca in fruntea acestui demers se afla Realitatea TV, postul de televiziune care intoxica romanii cu spor, iar acest lucru trebuie sa ne spuna multe.

Mai trebuie sa remarcam cine sunt vectorii de opinie ce se manifesta in favoarea eliberarii lui Diaconescu si contextul care se incearca a se crea pentru aceasta.

Contextul este brusca descoperire a unei asa-zise probe, conform careia s-ar incerca ingradirea libertatii presei, prin proiectul de strategie a apararii nationale, discutat ieri in CSAT.

De la transformarea realitatii ca siguranta nationala este afectata de actiunile televiziunilor teroriste Antena 3 si Realitatea TV in afirmarea  de catre acestea a identitatii dintre cazul lor si un posibil atentat la libertatea presei, la care s-ar referi textul mult-discutat acum pe televiziunile in cauza, este doar un pas.

De la a categorisi aceasta drept un atentat la libertatea presei la a face legatura intre acest fals scandal si cazul arestarii si anchetarii lui Dan Diaconescu – unul dintre santajistii de presa binecunoscuti in mediile jurnalistice din Romania, este iarasi numai un pas in plus.

Oamenii corupti au obiceiul, la arestare, sa strige, daca sunt jurnalisti, ca prin arestarea lor statul atenteaza la libertatea presei. Daca sunt oameni de afaceri care fac fraude, striga ca statul samavolnic le ingradeste libertatea de a desfasura business-uri.

Al treilea pas va fi, dupa modelul de succes Gigi Becali, cand vor incerca sa il transforme pe DD intr-un erou al natiunii. Toate acestea cu folosirea de catre moguli a serviciilor unor fosti jurnalisti ca Sorin Rosca Stanescu sau Bogdan Chirieac, ori ale unora pe care inca mai scrie din pacate ca fac parte din breasla mea, precum Cristian Tudor Popescu.

Evident, tembelviziunile de intoxicat romanii (care i-au pacalit pe multi si cu aceasta ocazie) folosesc serviciile unor politicieni-pensionari compromisi, pe care ii invita pe sticla sa-si verse otravurile: CV Tudor, Lucian Bolcas, Victor Ciorbea si altele asemanatoare.

Nimic nou sub soare, totul vechi SubPamant (Realitatea Media) SRL.

Share