Orban: CCR calcă în picioare Constituţia şi democraţia din România!

Share

Există lucruri care trebuie spuse public, pentru că situaţia este gravă. Ludovic Orban face acum acest lucru.

Premierul Ludovic Orban a reluat criticile la adresa judecătorilor CCR, susțînând că aceștia „calcă în picioare Constituția și democrația din România”.

Valer Dorneanu a anunțat, în urmă cu trei zile, că va sesiza Curtea de la Veneția și Consiliul Europei, în legătură cu atacurile suburbane ale lui Orban.

”S-a pronunțat Curtea Constituțională că Hotărârea de Guvern (legată de data alegerilor parlamentare) nu este valabilă. Este ceva de noaptea minții.

Nu are dreptul de a se pronunța asupra unui act administrativ, cu atât mai mult dacă a fost dat în baza prevederilor constituționale și legale. Eu n-am întâlnit așa ceva, vă spun sincer.

Ca să nu spun că CCR a legiferat, numai că n-a zis: n-aveți voie să faceți alegeri pe 6 decembrie. Cum să spui așa ceva, când o autoritate a statului, Guvernul României, a dat o decizie în baza Constituției în vigoare și a legilor aflate în vigoare?

Eu așa ceva n-am întâlnit, la o sesizare făcută de Guvern împotriva unei legi, cu argumente de neconstituționalitate puse pe masă.

Eu vă spun sincer, nu am putut să cred vreodată că se poate ajunge într-un asemenea punct, în care paznicul principal al Constituției, CCR, să calce în picioare Constituția și democrația din România, lăsând pe unii, care nu mai au nici un fel de legitimitate, să taie și să spânzure în România, și în ce context, în contextul în care România are nevoie că de aer de alegeri, pentru că majoritatea care există astăzi, care se configurează te miri cum, este iresponsabilă.

Dau pe bandă rulantă legi care vor împinge România într-o situație de o gravitate extremă, nu poți genera cheltuieli pentru care nu există nici un venit”, a declarat Orban, la B1 TV.

Share