ORA COMICILOR Cristoiu: Cameron a pierdut fără o Kovesi

Share

Unde am greșit susținînd că David Cameron nu va pierde Referendumul: N-am ținut cont că premierul britanic n-o are la îndemînă pe Codruța Kovesi“, titrează jurnalistul Ion Cristoiu.

Maestrul scrie: “N-am crezut o clipă că Marea Britanie va ieși din Uniunea Europeană. Nici acum nu cred.” Dar a ieşit deja, maestre, din punct de vedere al referendumului, a ieşit, uitaţi-vă la ştiri.

După ce o ia de la Primul Război Mondial încoace, despre care “nimeni nu credea că va izbucni“, Cristoiu îi dă cu babuinii:

Am judecat apartenența Angliei la UE de pe pozițiile unui român și nu ale unui englez. Pentru noi, babuinii, Uniunea Europeană e Clubul select în care am fost primiți și noi, cu mare greutate, după ce-am fost verificați și răsverificați dacă ne-am spălat pe picioare.

Maestre, pe vremea când făceam cap limpede la Bulina Roşia, v-aş fi corectat dacă scriaţi “Clubul” astfel. E substantiv comun. Urmează o fantazare tipică englezului din Ion Cristoiu:

Întîi și-ntîii liderii partidelor care militează pentru ieșire ar fi convocați la DNA, reținuți pentru corupție cu propunere de arestare preventivă. În Presa Poliției Politice s-ar publica imediat Stenograme ale unor discuții telefonice care i-ar face odioși opiniei publice.

Maestre, “Stenograme” cu “s” mic, substantiv comun. După o succesiune de conexiuni logice aberante de aceeaşi factură, total lipsite de logică, logic, Ion Cristoiu afirmă, concluziv:

Și dacă aceste mijloace ar da greș, nici o grijă:
În Țara Babuinilor care e România nu contează cine votează. Contează cine numără voturile!
N-am ținut cont de aceste adevăruri.
Și de aceea am fost convins că Referendumul va fi cîștigat de David Cameron.

Aşadar, concluzia maestrului (cu “m” pentru că e substantiv comun, nu pentru că nu-l respect) este că Marea Britanie, o democraţie avansată, a ales să părăsească UE pentru că nu există Binomul DNA-SRI care să-i terorizeze pe britanici, în timp ce România este înapoiată şi nedemocratică!

Săracul maestru Ion Cristoiu…

nota: În Gândul de duminică, Ion Cristoiu reia tema de intoxicare pe care o are în punctaj – Brexitul şi cauzele sale. El începe aşa: “Aşa cum am mai scris, ascult RRA (cînd nu lucrez), în continuu, chiar şi cînd difuzează şi altceva decît ştiri.“. Nu e de mirare că maestrul se fesenizează. Parafrazând, “spune-mi ce post de radio asculţi şi-ţi spun ce gândeşti”. Şi, da, foarte mulţi fesenişti scriu incorect “în continuu“, în loc de “încontinuu“.

Share