home CORUPTIE, POLITICA Omul lui Marian Oprişan din Nereju cumpără votul cu 400 de lei

Omul lui Marian Oprişan din Nereju cumpără votul cu 400 de lei

Share

Gaşca pesedistă a lui Marian Oprişan, din judeţţul Vrancea, pierde teren şi de aceea foloseşte cele mai brute metode pentru a mai câştiga niscaiva voturi.

Candidatul PSD la Primăria Nereju (Vrancea), Ion Păucă, a fost prins de poliţişti când oferea mita electorală 400 de lei, unui alegător.

Sesizarea a fost făcută prin apel la 112. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii de la Economic, care au deschis dosar penal, pentru mită electorală. Păucă a fost primar al comunei Nereju timp de zece ani, dar a demisionat brusc, invocând motive personale, în 2014.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru încercarea de corupere a alegătorilor, după ce un candidat la Primăria comunei Nereju a încercat să ofere bani oamenilor din localitate, pentru a le influenţa votul din 27 septembrie, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

„În cursul zilei de 16 septembrie, dispeceratul IPJ Vrancea a fost sesizat cu privire la faptul că, pe raza localităţii Nereju, o persoană ar fi oferit sume de bani altor persoane în scopul de a le determina să influenţeze rezultatul votului din data de 27 septembrie.

În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal, în care efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de coruperea alegătorilor”, au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.

Poliţiştii au adăugat că bărbatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă a instanţei, astfel că acesta poate continua cursa electorală, chiar dacă este cercetat penal.

Share