home CORUPTIE, POLITICA Ciolacu / mârlacu: „Preşedintele Iohannis și prima doamnă Orban”

Ciolacu / mârlacu: „Preşedintele Iohannis și prima doamnă Orban”

Share

Marcel Ciolacu nu se mai opreşte din emis tot felul de bazaconii. Probabil că echipa sa de campanie pentru alegeri locale, care-i spune ce să rostească, este în mare pană de idei inteligente.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu l-a atacat de mai multe ori pe Klaus Iohannis, în timpul uneoi conferinţe de presă susţinute la Timişoara. Ciolacu a apelat şi la glume de şantier, sperând că ca stârni amuzamentul audienţei.

”Trebuie să îl cert pe Freddy (Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD) că nu s-a uitat la televizor, la inaugurarea de la metrou, unde a fost (sic!) preşedintele Iohannis şi prima doamnă Orban, şi ar fi văzut că pupitrul nu se ţine în soare”, a spus Ciolacu.

El a afirmat că românii din Diaspora sunt în pericol să nu poată vota.

”Avem informaţii, dacă nu oficiale, neoficiale, dar clare, că toate capitalele şi ţările europene nu permit pe teritoriul ţării lor secţii de vot necesare pentru că românii din diaspora să voteze. Este îngrijorător deoarece se încalcă principiul fundamental de a alege şi de a fi ales.

Revoluţia din 1989 a pornit de la Timişoara şi primul lucru pe care l-au cerut oamenii a fost principiul de a alege şi de a fi ales în mod democratic. E necesară o discuţie cu ministrul de Externe pentru că românii să nu aibă o nouă umilinţă, aşa cum au avut-o când au stat ore întregi în vămi, pentru a intra în ţară. Nu am luat în calcul că ţările vor interzice organizarea de secţii”, a afirmat Ciolacu.

„Mai mulţi lideri am depus un proiect de lege prin care atributul organizării alegerilor îl preia Parlamentul. El a fost atacat la CCR şi aşteptam verdictul. Din punct de vedere al responsabilităţii, cred că toţi oamenii politici trebuie să confere dreptul românului de a alege şi de a fi ales.

Întâi avem alegeri locale. Sunt convins că în Timiş şi Timişoara vom avea un scor bun. Avem candidaţi şi specialişti, nu penali sau traseisti. Depinde ce vor timişorenii, dacă doriţi un om cu administraţie sau un preşedinte de consiliu judeţean”, a mai susţinut Ciolacu.

Share