Gheorghe Piperea instigă profesorii să încalce legea și să-și dea măștile jos

Share

Gheorghe Piperea a fost un avocat respectat, foarte bun expert în insolvenţă, cadru universitar. Dar despre aceste lucruri se poate vorbi la timpul trecut.

Piperea, cel care a întocmit denunțul unui grup de parlamentari PSD la adresa lui Nicușor Dan, a scris o postare, pe contul de Facebook, în care spune că, dacă profesorii și-ar da jos măștile, nu i-ar băga nimeni la pușcărie.

Piperea nu e la prima opinie similară. Avocatul este printre personajele cele mai apreciate de publicația pro-rusă Sputnik, fiind preluat frecvent de acest site.

“Profesorii se plâng de ochi înroșiți de la măsti, care orienteaza ascendent respiratia, cu tot cu microbii “colectati” din aerul respirat, imbibat cu CO2. Se plâng si ca nu se pot face înțeleși când vorbesc de dupa masca. Se și tem însă. De aceea, cei mai multi aleg sa se supună.

Daca ar da toti sau macar o minoritate semnificativa mastile jos, nu i-ar baga nimeni in puscarie. Nu exista puscarie pentru toti. Nu exista militie suficienta pentru a-i lua la rand si a-i amenda pe toti cei care ar refuza sa poarte masca. Pur si simplu, regulile s-ar schimba, pe model suedez, sub impactul unei asemenea mișcări de masă. Am reveni la normal si toti ne-am proteja si i-am proteja si pe ceilalti asa cum facem cand sunt raceli sau gripa. Nu e nevoie sa fim super-eroi pentru asta”, este o parte din mesajul adresat profesorilor de avocatul Gheorghe Piperea.

Gheorghe Piperea a susținut și demersurile Avocatului Poporului

”S-a terminat cu arestul forțat, la domiciliu sau în “spitale” de carton, pe motiv de carantinare a cetățenilor români reveniți din străinătate sau de internare obligatorie a asimptomaticilor pe motiv de infectare cu coronavirus”, a fost reacția lui Gheorghe Piperea după ce Avocatul Poporului a sesizat CCR, în legătură cu prevederile art. 25 alin. (2) din Legea nr. 95/2006 (a Sănătății ) și cele ale art. 8 din OUG nr. 11/2020, referitoare la măsurile de carantină, izolare și internare obligatorie a persoanelor cu boli transmisibile.

Share