Oferă-i elevului oportunitatea de-a învăța dintr-un manual de matematică bun

Share

Urmează ca elevii să reînceapă școala. Copilul tău va intra în clasa a IX-a. Evident, îți dorești, în calitate de părinte, ca statul unei noi etape a copilului tău să fie unul reușit: să-i placă colegii, să-i placă profilul ales sau școala aleasă, să-i placă profesorii și să-i placă să continue să învețe așa cum a făcut-o și până acum sau poate chiar cu mai multă sârguință.

Oferă-i copilului tău un manual care să-i ghideze pașii și să-l ajute în integrarea provocărilor pe care disciplina matematica clasa 9. Matematica este foarte utilă în viață. Aceasta intervine practic în orice domeniu și oferă soluții minunate, indiferent ca e vorba despre inginerie, medicină sau chimie! Astfel că, a știi matematică e un atu pentru orice om, întrucât acest lucru poate aduce cu sine doar beneficii.

Librăria Delfin online pune acum la dispoziția bobocilor de clasa a IX-a cele mai bine-realizate manuale de matematică. Accesând site-ul nostru, veți găsi următoarelele materiale didactice:

  • Constantin Năstăsescu, Constantin Nița, Ion Chițescu, Dan Mihalca, Matematică (TC+CD). Manual pentru clasa a IX-a, București, Didactică și Pedagogică, 2019.
  • Mircea Ganga, Matematică. Manual pentru clasa a IX-a. Trunchi Comun+Curriculum Diferențiat, Ploiești, Mathpress, 2008.
  • Marius Burtea, Georgeta Burtea, Matematică.  Trunchi Comun + Curriculum Diferențiat, Pitești, Carminis, 2008.
  • Dumitru Săvulescu, Marin Chirciu, Ștefan Alexe, Nicolae Dragomir, Tudor Deaconu, Alice Raluca Petrescu, Matematică. Manual pentru clasa a IX-a. Trunchi Comun + Curriculum Diferențiat, București, Corint, 2008.
  • Mircea Ganga, Matematică. Manual pentru clasa a IX-a. Trunchi Comun+Curriculum Diferențiat, Ploiești, Mathpress, 2008.
  • Ion Cucurezeanu, Ecuații în numere întregi, București, Aramis, 2007.
  • Petre Năchilă, Ion Cheșcă, Matematică (TC+CD), Ploiești, LVS Crepuscul, 2004.

Toate manualele pe care le găsiți la noi sunt realizate în conformitate cu programa școlară și sunt avizate de Ministerul Educației și Cercetării. Conform programei școlare în vigoare aprobată de către Ministerul Educației, manualul de matematică de clasa a IX-a trebuie să cuprindă următoarele teme: funcții, șiruri, funcția de gradul I, funcția de gradul al II-lea, interpretarea geometrică a proprietăților algebrice ale funcției de gradul al II-lea, vectori în plan, coliniaritate; concurența; paralelism – calcul vectorial în geometrie plană și aplicații ale trigonometriei în geometrie. Întreg acest conținut e complex, vast și nu se prezintă deloc accesibil. Odată, însă, ce alegi manualul potrivit, situația se poate schimba.

Prin resursele didactice pe care vi le punem la dispoziție, noi am urmărit întocmai acest lucru: facilitatea receptării și asimilării noutăților de către elevi.

Complexe și bine-structurate, manualele de matematică de clasa a IX-a conțin atât o parte teoretică, cât și una practică, prin care se solicită elevului să-și aducă aminte și de cunoștințele învățate anterior, în anii de gimnaziu, și fixate pe parcurs, precum și exersarea noilor noțiuni, în vederea unei bune asimilări a lor. Variantele prezente la noi pe site au exerciții și probleme structurate pe niveluri de învățare diferențiate și pe trepte progresive de dificultate. De asemenea, imaginile, schemele, tabele și formatul utilizat familiarizează elevul cu problematica examenului.

Prin conținuturile pe care le propun aceste manuale, ele ajung să dezvolte și să consolideze anumite deprinderi utile precum : comunicarea, exercițiul aritmetic, conexiuni logice, perspicacitatea, spiritul de observație, creativitatea, imaginația, o serie de aptitudini excelente pentru crearea confortului emoțional al copilului tău odată ajuns la un alt nivel.

Așadar, manualul este mijlocul prin care elevii își vor pune la punct ceea ce nu au înțeles în timpul orei și prin care își vor fixa informațiile primite. Iar redactarea realizată după modele agreabile copiilor de această vârstă contribuie la o învățarea în mod distractiv și crește nivelul de concentrare și implicare în rezolvarea subiectelor.

Oferă-i acum acest material inedit! Cu ajutorul lui, va descoperi noi informații și probleme și va învăța să le rezolve cu ușurință!

Share