home EVENIMENT Oamenii de stiinţă ruşi încearcă să salveze omenirea de asteroidul Apophis (VIDEO)

Oamenii de stiinţă ruşi încearcă să salveze omenirea de asteroidul Apophis (VIDEO)

Share

Un grup de oameni de ştiinţă ruşi se vor întâlni în curând în secret, pentru a pune la punct un plan de salvare a Pământului de un posibil impact catastrofic cu asteroidul gigantic Apophis, în 26 de ani, a anunţat miercuri şeful Agenţiei Spaţiale Ruse, informează Agence France Presse.

Vom ţine în curând o întâlnire a comitetului tehnico-ştiinţific, pentru a vedea ce se poate face”, pentru a preveni ciocnirea lui Apophis cu planeta în anul 2036, a declarat postului de radio Vocea Rusiei Anatoly Perminov.

Vorbim despre vieţile oamenilor“, susţine postul de radio, citându-l pe Perminov. “Mai bine cheltuim câteva sute de milioane de dolari, pentru a crea un sistem de prevenire a coliziunii, decât să aşteptăm până se întâmplă şi sute de mii de oameni să fie ucişi”, a spus Perminov.

Asteroidul Apophis măsoară aproximativ 350 de metri în diametru şi RIA Novosti arată că, dacă va lovi Pământul în anul 2036, corpul ceresc va crea un nou deşert cât Franţa.

Perminov a spus ca un plan serios, care să prevină o astfel de catastrofă, ar trebui probabil să implice experţi ruşi, europeni, americani şi chinezi. Interfax l-a citat pe Perminov spunând că o soluţie este construirea unui “aparat spaţial” proiectat special pentru scopul de a deturna asteroidul Apophis de la un curs de coliziune cu Pamântul.

Nu va fi nici un fel de explozie nucleară“, a spus Perminov, subliniind că “totul va fi făcut conform legilor fizicii”. RIA Novosti a informat ca asteroidul Apophis este aşteptat să treacă în anul 2029 la 30.000 de kilometri de Pământ – mai aproape decât unii sateliţi geostaţionari – şi poate să revină ăapte ani mai târziu pe o orbită care să ducă la lovirea Pământului.

Citeşte şi
Nimic, nici cântecele de lebădă cu cooperarea economică, nici ameninţările cu războiul nuclear nu ne
În timp ce Băsescu dă semne clare că-şi doreşte o coabitare spre binele ţării, USL
După puci, website-ul guvernamental Vocea Rusiei a devenit explicit şi dă indicaţii strategice USL ce
De urmărit ce ordonanţe de urgenţă dă Guvernul, ce decizii ia Parlamentul dacă se va
Republica Moldova nu are cum să fie continuatoarea statului medieval Moldova, iar istoria sa începe
~revolutionarii, paravan pentru afaceri cu masini~Basescu sare la gatul ciubucarilor de la ANAF si politistilor
În urma semnării tratatului de pace de la Bucuresti (16/28 mai 1812), Imperiul rus anexează
Nemultumirea rusilor fata de situatia social-economica sporeste incepand cu primavara anului trecut, existand sentimentul apropierii
Orchestra Simfonica a Basarabiei este ridicata pe 3 Iulie 1940 din gara Chisinau la intoarcerea
Si-a dat demisia la inceputul lunii decembrie 2010 din SRR, apoi mi-a spus ca presedintele
Share