home MASS MEDIA Noi disponibilizări în presă şi un reportaj sub acoperire

Noi disponibilizări în presă şi un reportaj sub acoperire

Share

Vin concedierile şi la GSP“, anunţă Zoso, arătând că “în jur de 30 de oameni de la toate departamentele (redactori, reporteri, femei de serviciu, oameni de la distribuţie şi de la relaţii cu publicul), o să fie puşi pe liber zilele astea”.

Blogerul arată că “măsura a fost luată repede, să nu apuce angajaţii să se dezmeticească. Desigur, nici un şef. Angajaţilor rămaşi li se vor scurta din salarii, ca să simtă că firma merge bine şi că managementul a cheltuit cu folos banii şi resursele trustului. Şi o va face în continuare cu acelaşi spor, chiar dacă alegerile nu au scos pe cine trebuia preşedinte”.

Tiberiu Lovin preia o ştire din “Ziua”, cotidian care, culmea tupeului, face o analiză, numită “Peste 1.000 de ziaristi ajunsi someri in 2009“, din care spicuim:

Dacă la începutul anului cei din domeniu estimau pentru 2009 o creştere de până la 10% a pieţei de publicitate din România, anul se încheie cu scăderi de până la 40% ale încasărilor, comparativ cu 2008, potrivit anuarului Media Fact Book, citat de financiarul.com.

Mediile de comunicare din România au adunat în acest an aproximativ 350 [de] milioane [de] euro, cu până la 38% mai puţin decât în 2008. De altfel, nivelul consemnat anul acesta este aproape ca acela din 2006, când publicitatea contabiliza 369 [de] milioane [de] euro, potrivit anuarului Media Fact Book, realizat de agenţia de media Initiative.

Cea mai mare scădere valorică a înregistrat-o televiziunea, care a pierdut peste 100 [de] milioane [de] euro în 2009, comparativ cu 2008.

NOTA: Măi fraţilor, voi nu aveţi prepoziţia “de”? E de pe la-nceput. Să vă zic o poezie:

A, asupra, către, contra,
Cu, de, din, deasupra-n, contra,
De la, de pe, de pe la,
Lângă, peste, până la,
De pe lângă, de prin peste,
Dintru, dintre, dinspre, despre,
După, către, fără, pe,
Lângă, peste, fără, de,
Până, înspre, între, sub,
Pe lângă, pe la, pe sub,
Până la, până pe lângă, până peste,
Din, de, lângă.

Dacă nu v-aţi edificat, puteţi încerca, de exemplu, aici, ori aici. Mai departe, mai departe.

Aflăm din BadPolitics “Gândul” şi “Ziarul Financiar” fac disponibilizări de personal de sărbători, spre bucuria angajaţilor, care iau aceasta probabil ca pe un cadou de Crăciun. Tipic Adrian Sârbu:

La Gândul au fost daţi afară 10 oameni, aşa, în prag de sărbători, într-o redactie destul de subţiată. Să nu uităm că de caţiva ani Sârbu tot închide publicaţii pe final de an, în căutarea de profituri. Nici la “Ziarul Financiar” lucrurile nu stau prea bine.

Într-o prima fază, s-a recurs la concedierea unor salariaţi, care ce-i drept nu prea aveau treabă cu scrisul, dar nici pentru ziarişti semnele nu se arată prea bune pentru 2010. Surse din piaţă spun că este aşteptată o reducere a salariilor, şi aşa primite cu întârziere, de până la 20%.

Ceea ce este foarte interesant însă e ca un ziarist de la “Adevărul”, Cristian Delcea pre numele său, s-a inflitrat/angajat la “Cotidianul”, în ultimele zile de existenţă ale acestei publicaţii şi a publicat acum un reportaj în “Adevărul”:

De atunci, ziariştii au primit mai multe comunicate interne şi au luat parte la şedinţe, în care li s-a promis că totul va fi bine. Numele celor care ar fi urmat să cumpere ziarul au apărut şi au dispărut, precum oraşele pe tabla electronică de la Otopeni: Adrian Mititelu, Cornel Nistorescu (fostul director al publicaţiei), chiar şi numele lui Adrian Năstase a fost rostit în redacţia „Cotidianului”. Ziarul ăsta nu s-a sinucis. A murit cu demnitate, ca un bolnav de cancer care piere într-un accident rutier.

Trecând peste tupeul obraznic de a trimite tu, subordonat al lui Patriciu, un spion în redacţia co-mogulului Vântu, ideea este cool şi trebuie să remarcăm că, printre jocurile de interese dintre aceşti potentaţi, unii angajaţi ai lor arată că încă nu au uitat de tot meseria despre care se zice că încă o mai practică.

Share