Nicuşor Dan anulează sporurile date de Gabriela Firea, la Primărie

Share

După era dezmăţului, cu Partidul Moş Crăciun al Gabrielei Firea, Nicuşor Dan anunţă austeritatea. Partidul Strânge Cureaua intră în pâine.

Primarul ales al Bucureștiului, Nicușor Dan, a anunțat că va elimina sporurile nelegale din Primărie. Acordarea unui spor de pericol pentru un șofer din Primăria Capitalei este un lucru nerezonabil, a spus Nicușor Dan.

”Tot ce pot să fac şi promit că fac este să verific că aceste sporuri sunt acordate cu respectul legii şi dacă cumva ele nu sunt acordate cu respectul legii nu o să mai fie acordate”, a declarat Dan, pentru RFI.

”Sporul de pericol pentru un șofer mi se pare nerezonabil. Încă nu am datele cu privire la amplasarea vreunei antene în interiorul Primăriei, dar chiar dacă ar există o antena în interiorul Primăriei și ar există niște norme care să impună acordarea unor sporuri pentru oamenii care stau în instituție, acest spor nu se aplică șoferului care circulă prin oraș, care trăiește în oraș, cum trăim fiecare dintre noi”, a mai spus primarul ales al Capitalei.

Cu două săptămâni înainte de alegeri, Primăria Muncipiului București (PMB) a publicat lista cu salariile de baza și sporurile pentru condiții vătămătoare pe care le primesc din bani publici cei din primărie. Toți angajații primesc sporuri pentru condiții vătămătoare, de la stenodactilografi, la șoferi și îngrijitori.

Share